Una tronada obre les festes de Sant Magí de Tarragona més atípiques

Llancen 21 salves d'honor en record de les víctimes de la covid-19 i en agraïment als treballadors essencials

17 agosto 2020 11:07 | Actualizado a 17 agosto 2020 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una tronada ha obert aquest dilluns al migdia els dies oficials de les festes de Sant Magí de Tarragona. L'acció ha tingut un caràcter extraordinari i únic per la pandèmia de la covid-19, que ha obligat a fer un programa festiu reduït. La tronada s'ha disparat a tocar de l'antic escorxador, a la Part Alta, i s'ha pogut sentir en bona part de la ciutat. Tot i això, no se n'havia desvetllat la ubicació per evitar aglomeracions de persones. Abans de la tronada s'han descarregat 21 salves pirotècniques d'honor en record de les víctimes de la covid-19 i en agraïment a tots els col·lectius professionals i socials que treballen per minimitzar-ne l'impacte. L'espectacle ha anat a càrrec de l'empresa Pirotècnia Catalana, de Vimbodí.

Fonts municipals apunten que enguany l'Ajuntament de Tarragona ha volgut donar un cop de mà al sector pirotècnic, que s'està veient fortament colpejat per la cancel·lació d'actes i festes majors. Des de Pirotècnia Catalana, per exemple, expliquen que enguany estan fent molt menys de la meitat de castells de foc, i gairebé cap correfoc.

"Que ajuntaments com el de Tarragona comptin amb nosaltres per fer una tronada és d'agrair perquè gràcies a coses com aquesta podem anar treballant mica en mica, encara que l'any ja no es pot salvar i el donem per perdut", ha manifestat a l'ACN David Montes, operari tècnic d'aquesta companyia de la Conca de Barberà. "Per falles no vam fer res, i tot i que Sant Joan va salvar una mica la campanya, la majoria de festes majors s'han suspès i no s'està fent res. El sector ho està passant malament", ha afegit Montes.

Aquest dilluns al migdia la pirotècnia ha disparat onze quilos de matèria reglamentada. Primer ha llançat les 21 salves i, després, la tronada, amb trons i xiulets que han anat guanyant decibels i han ressonat en bona part de la ciutat. Això sí, l'espectacle ha quedat restringit al públic per evitar aglomeracions de persones.

Dimecres al vespre una altra tronada a càrrec de Pirotècnia Estalella clourà una edició de les festes de Sant Magí que no veurà castells, processons, ni revetlles per la covid-19.

Comentarios
Multimedia Diari