Una veïna de Vilallonga es queixa de les molèsties dels tocs de campana

El seu fill té esquizofrènia i assegura que el so no els deixa dormir. Ha interposat una queixa a l'Ajuntament

19 mayo 2017 17:51 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els tocs de campana de l’església de Sant Martí de Vilallonga del Camp han aixecat l’alarma d’alguns veïns de la població, que asseguren que el so no els deixa dormir. És el cas de Marisol Peña, que viu amb el seu fill de 14 anys. «El nen pateix esquizofrènia i aquest soroll el neguiteja molt, sobretot a la nit», explica la seva mare.

Ella és de Barcelona, però ja fa 5 anys que va adquirir un pis al número 8-10 del carrer Alcover, on tant el terrat com les habitacions estan encarades cap a l’església, que es troba a pocs metres de l’habitatge. «Volia marxar de la gran ciutat i anar a viure a un poble tranquil, i vaig trobar aquesta oportunitat a Vilallonga. La zona és perfecta, però el so de les campanes no es pot aguantar», narra la Marisol.

De fet, diu que per culpa d’aquesta problemàtica, la seva família no vol anar a casa seva: «M’agradaria que poguessin venir a passar un cap de setmana, però amb aquesta sorollada s’hi neguen». Però ella no és l’única que es queixa de la situació, les seves veïnes verifiquen que les campanes són molt molestes.

Davant la problemàtica, fa uns mesos Marisol Peña va decidir entrar una queixa a l’Ajuntament de Vilallonga perquè s’intenti trobar una solució. «Em conformo que deixin de tocar durant la nit, que és quan el so és més desesperant», destaca. Ara com ara encara no ha obtingut resposta, i Marisol assegura que si no es fa res al respecte, utilitzarà vies judicials.

Per la seva banda, l’alcalde del municipi, Ignasi Valera, explicava ahir al Diari que encara no tenia constància de la queixa, però que en tot cas, en situacions com aquesta, es fa una derivació cap al jutge de pau.

A més a més, va destacar que ja fa uns anys es va fer un ajustament dels tocs de les campanes per, precisament, disminuir les molèsties dels veïns. D’aquesta manera, es van suprimir els tocs tradicionals, com aquells que avisaven a la pagesia de les hores per anar a treballar, o els tocs festius. Així mateix, es van escurçar els tocs de la nit.

Les campanes han aixecat polèmiques en diverses poblacions de Catalunya, com és el cas de Begur (Baix Empordà) o Sant Mori (Alt Empordà). El cas més recent és el de la catedral de Girona, que des del 6 de gener les campanes no sonen durant la nit per les queixes de la propietària de l’hotel Històric.

Comentarios
Multimedia Diari