Una videotrucada amb els Reis d’Orient substituirà la cavalcada de Valls

Els infants ho hauran de sol·licitar prèviament als carters reials, que visitaran les escoles de la ciutat dies abans

02 diciembre 2020 06:20 | Actualizado a 02 diciembre 2020 11:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Reis d’Orient contactaran amb els infants de Valls que ho desitgin a través d’una videotrucada. Això substituirà la tradicional cavalcada del 5 de gener, que no se celebrarà a causa de la pandèmia. Enguany s’ha optat per emprar les noves tecnologies i per idear una nova manera de poder tenir els Reis a prop i de forma personalitzada, prescindint d’actes amb contacte físic.

Els carters reials visitaran els centres escolars de la ciutat dies abans, i els menuts que vulguin tenir aquest moment virtual amb Ses Majestats ho podran sol·licitar als emissaris.

L’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a Valls també serà en format virtual i es podrà seguir a través de les xarxes socials. L’alcaldessa, Dolors Farré, els rebrà com és costum i els lliurarà la clau de la ciutat, que obre totes les portes de les llars vallenques.

Ses Majestats tindran permís per portar regals –i carbó– a les cases. L’alcaldessa va signar ahir un document per declarar ‘serveis essencials’ els Reis d’Orient, el Tió, els carters i els emissaris perquè puguin trencar el confinament nocturn i fer arribar la màgia a les llars. Aquesta és una de les novetats que presenta el programa de Nadal de Valls d’enguany, però no és l’única.

«Aquest serà un Nadal per a fer ciutat, per reivindicar el nostre comerç de proximitat i estar al costat dels nostres botiguers, que ho estan passant molt malament», va destacar Dolors Farré. En aquest sentit, va explicar que aquelles botigues que vulguin treure els seus aparadors al carrer per fomentar les vendes, «no pagaran la taxa de via pública».

També va anunciar que s’està treballant en una nova línia d’ajuts econòmics per reactivar negocis locals com són bars, restaurants, centres d’estètica i gimnasos que van haver de tancar fa unes setmanes a causa de les restriccions.

Dijous, encesa de llums

Seguint amb la programació nadalenca, demà a la tarda tindrà lloc l’encesa de llums de la ciutat. Hi haurà 385 elements penjats en 55 carrers i places de Valls. Seguint la tònica dels darrers actes, l’encesa oficial es podrà seguir online. A més, com a novetat, s’instal·larà una bola de llum gegant a la plaça del Blat com a reclam comercial.

Pel que fa a la programació cultural «és molt completa i extensa», va dir el regidor de Cultura, Marc Ayala, on destaquen actes com Els Pastorets o Un cap d’any a l’infern. També hi haurà la preestrena de l’orgue de Valls, un instrument que s’està acabant de construir a l’església de Sant Joan, amb petits concerts pels padrins que l’han fet possible. L’estrena oficial serà per la Mare de Déu de la Candela.

Enguany no hi haurà Parc de Nadal, però en el seu lloc s’ha programat El regne de les il·lusions, un espectacle familiar al pati de l’escola Enxaneta a càrrec de la companyia Passabarret.

D’altra banda, es torna a apostar per l’espai de La fàbrica de les il·lusions, després de l’èxit de l’any passat. Serà, però, amb un nou format, adaptat a la situació.

Comentarios
Multimedia Diari