Unes 300 cavalleries participaran en els Tres Tombs de Sant Antoni

Carros vinguts d'arreu de Catalunya i Castelló s'uniran a la col·lecció de la Societat de Sant Antoni de Valls

19 mayo 2017 23:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest diumenge, i per 36è any consecutiu, Valls acollirà els Tres Tombs de Sant Antoni Abat, una de les cercaviles que dóna l’inici al calendari anual d’aquesta celebració arreu del país. La festa està organitzada per la Societat de Sant Antoni de Valls i compta amb un conveni amb l’Ajuntament de la ciutat.

Una vegada més, prop de 300 cavalleries i una cinquantena de carruatges recorreran els carrers de la ciutat durant més de dues hores.

L’eix de la cercavila serà la col·lecció de carros de traginers gestionada per la Societat de Sant Antoni de Valls, però, a més, també en vindran d’arreu de Catalunya i comarques de Castelló. Els carros aniran carregats de caixes, carbó, llenya, palla, cereals, sac i botelles i seran estirats per dos, tres, quatre o cinc cavalls.

També destacarà la col·lecció de carros de bocois, d’una a quatre peces, que rememora la importància del conreu de la vinya i del comerç del vi a Valls. A més a més, enguany participarà per primera vegada una rèplica en miniatura d’un carro de dos bocois enganxat amb ponis de l’empresa el Ronçal de Molins de Rei.

Ha estat construït per un soci fundador de la Societat de Sant Antoni, el Xolo. L’encarregat de tancar la cercavila serà el carro gran de traginers, restaurat íntegrament el 2011 i estirat per cinc cavalls.

Dissabte, a partir de les set de la tarda, una cercavila de cavalls muntats recorrerà els principals carrers de la ciutat com a prèvia.

El dia central, però, serà aquest diumenge, 11 de gener, amb els Tres Tombs de Valls, declarats com a Festa Tradicional d’Interès Nacional pel Govern de la Generalitat de Catalunya el març del 2011 juntament amb quatre festes catalanes més: els Tonis de Taradell, els de Santa Eugènia de Berga, l’Encamisada de Falset i els Tres Tombs d’Igualada.

La concentració de les cavalleries es farà a l’Avinguda Francesc Gumà i serà a les 11.30 h que es donarà el tret de sortida als tres tombs que es fan al voltant de l’església parroquial de Sant Antoni. Els dos primers seguiran un recorregut fora muralles, mentre que en el tercer tomb, les cavalleries i els carruatges s’endinsaran al Barri Antic de Valls.

El moment més esperat arribarà amb aquest tercer i últim recorregut, quan els traginers hauran de mostrar les seves habilitats per superar els estrets tombs que hi ha entre la plaça del Blat, el carrer Major i el de la Carnisseria.

D’altra banda, l’església de Sant Antoni estarà oberta i el toc manual de campanes anunciarà la benedicció de cavalleries i animals domèstics.

Concurs d’Instagram

Com a novetat, enguany s’ha organitzat per primera vegada un concurs de fotografia a través de la plataforma d’Instagram. L’objectiu de la Societat de Sant Antoni és promoure aquesta festa arreu del territori mitjançant les xarxes socials.

Comentarios
Multimedia Diari