Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Unes 40 de persones, investigades per les mobilitzacions del 8N a Tarragona

Se’ls imputa un delicte contra la seguretat en el trànsit per les marxes lentes que es van fer durant la vaga general al Camp de Tarragona

Marc Càmara

Whatsapp
Durant la vaga general del passat 8 de novembre es van produir talls i marxes lentes en carreteres d’arreu de Catalunya. FOTO: joan revillas

Durant la vaga general del passat 8 de novembre es van produir talls i marxes lentes en carreteres d’arreu de Catalunya. FOTO: joan revillas

El jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona ha citat a declarar com a investigades 39 persones. Les citacions començaran el proper dilluns i s’allargaran durant diverses setmanes. 

Totes les persones investigades, d’una dotzena de municipis del Camp de Tarragona, estan acusades d’un presumpte delicte contra la seguretat en el trànsit. Tot plegat per les mobilitzacions que es van produir durant el passat 8 de novembre, el dia de la vaga general. 

Aquell dia, els CDR van convocar marxes lentes en diversos punts de la xarxa viària de Catalunya. En el cas de Tarragona, les mobilitzacions es van concentrar a primeríssima hora del matí al Polígon Francolí i, posteriorment, es van traslladar a l’A-27 i també a l’AP-7. 

Agents de la Policia Nacional van identificar diverses persones i també matrícules d’alguns dels vehicles que van participar en les mobilitzacions. Segons l’atestat policial, al qual ha tingut accés el Diari, s’apunta que «les accions que van provocar els talls de circulació van ser encapçalades pels comitès en defensa de la República (CDR), que són associacions, de barri o ciutat, liderades per la CUP».

De fet, bona part dels investigats són o han estat militants de l’esquerra independentista del Camp de Tarragona, tal com s’especifica en el mateix atestat. 

Segons l’advocat Carles Perdiguero, del Col·lectiu Ronda, que defensa una trentena dels 39 investigats, «és denunciable que les identificacions, amb noms i cognoms, incloguin l’afiliació política, que no té res a veure amb un delicte contra la seguretat en el trànsit, que és el que s’imputa». Diu Perdiguero que «no és important si els investigats formen part d’un partit o d’un casal concret, i caldrà que s’expliqui d’on s’han tret aquestes dades». 

Investigats que no hi eren

Per Perdiguero, la causa no se sosté. De fet, assegura que algunes de les persones investigades no van ser al lloc dels fets. «S’han obert diligències contra els propietaris dels vehicles que van participar en les mobilitzacions, però que en alguns casos no els conduïen aquell dia». Segons han explicat diverses fonts al Diari, aquest és el cas, com a mínim, de cinc de les persones investigades. 

L’atestat de la Policia Nacional considera que es van vulnerar, amb les marxes lentes, el dret de les persones que aquell dia volien anar a treballar o volien circular per les carreteres obstaculitzades.

Perdiguero assegura que «és necessari demostrar que hi va haver violència» perquè es pugui avançar en la causa penalment. Assegura que, en altres casos, també vinculats al 8N, es van obrir diligències administratives que van acabar arxivades. 

Temas

  • Tarragona
  • 8N
  • MOBILITZACIONS
  • INVESTIGACIÓ
  • VAGA GENERAL

Comentarios

Lea También