Unes festes de Santa Tecla que resisteixen, però amb limitacions per la Covid-19

La majoria dels actes programats han estat adaptats 
a la situació actual. Per accedir-hi es necessita reserva prèvia, ja que l’aforament és limitat

CARLA POMEROL

Whatsapp
Unes festes de Santa Tecla que resisteixen, però amb limitacions per la Covid-19

Unes festes de Santa Tecla que resisteixen, però amb limitacions per la Covid-19

Tarragona tindrà Festes de Santa Tecla, però amb limitacions i adaptades a les mesures de seguretat per la Covid-19. Ens trobem a les portes d’unes festes atípiques, que sempre seran recordades per les seves restriccions. S’han previst un total de 200 actes, la majoria dels quals comptaran amb un aforament limitat i per accedir-hi és necessari reserva prèvia. En el cas dels Balls Parlats, han estat enregistrats i seran emesos per TAC12. D’una manera o altra, el Seguici entrarà a les cases dels tarragonins.

Són molts els actes que s’han hagut d’adaptar, de repensar o inclús de suspendre. Tots aquells que se celebraven a l’aire lliure i que eren multitudinaris, com la Baixada de l’Àliga, la processó o les diades castelleres, s’han hagut d’anul·lar per evitar així les aglomeracions. D’altres, com la Crida o el Pregó s’han adaptat a la situació, restringint el nombre d’espectadors.

Tot i això, les Festes de Santa Tecla resisteixen i arriben a la seva 699 edició, que se celebrarà des d’avui i fins al 24 de setembre. Ara bé, els tarragonins hauran de canviar la seva mentalitat i costums. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, explicava fa uns dies que «el concepte de vaig pel carrer a veure què em trobo, enguany no funcionarà». I és que per poder accedir a la majoria dels actes programats serà necessària una invitació o reserva prèvia.

El Camp de Mart és l’escenari escollit per acollir la major part dels grans concerts, com Stay Homas, Els Manel o Miguel Poveda. El Parc Saavedra amb La Terrasseta o la Sala Trono Armanyà amb dues obres teatrals, completen l’oferta cultural.

Tant Ajuntament com les entitats del Seguici Popular fa setmanes que treballen per poder celebrar unes festes segures, demanant a tota la ciutadania responsabilitat per no repetir les escenes viscudes fa uns dies a Vilafranca del Penedès, durant les Festes de Sant Fèlix. Ricomà ha deixat clar en diverses ocasions que no li tremolarà el pols en cas d’haver de posar sancions si algú se salta les mesures de seguretat contra la Covid-19.

Temas

Comentarios

Lea También