Uns gossos salvatges maten 15 ovelles i 2 cabres al riu Francolí, a Puigdelfí

L'organització l'Escurçó capturarà els animals a través de gàvies trampa i, si fos necessari, utilitzaria armes anestèsiques

Montse Plana

Whatsapp
Una de les ovelles trobada morta al camí del riu Francolí. Foto: Vigilància Mediambiental l\'Escurçó SLU

Una de les ovelles trobada morta al camí del riu Francolí. Foto: Vigilància Mediambiental l\'Escurçó SLU

Des de feia una setmana, el pastor del Rourell Francisco Cabezas havia observat que li faltaven animals del seu ramat. Dilluns va trobar al camí del riu Francolí, a l’altura de Puigdelfí, una cabra morta i parcialment menjada. Dos dies més tard, un ciclista l’avisava de la presència d’una ovella també morta a la mateixa zona.

Va ser dijous quan va fer el recompte i va comptar que en el seu ramat de 550 animals li faltaven 15 ovelles i 2 cabres. Ahir l’afectat va denunciar els fets als Mossos i l’organització Vigilància Mediambiental l’Escurçó SLU es posava en marxa per capturar els causants de l’atac.

«Els animals presentaven mossegades al coll i a altres parts», relata el pastor. De fet, Cabezas assegura haver vist dos gossos salvatges per la zona, un de blanc tipus mastí i un pastor alemany. «Es tracta de gossos abandonats que es tornen salvatges i, quan tenen gana, cacen», explica Joan Manel Olivella, gerent i cap de seguretat de l’organització.

Segons Olivella, el problema ve de lluny, però ha sigut en els últims anys que la situació s’ha agreujat com a conseqüència de la crisi econòmica actual. «La gent no sé si ho sap, però abandonar un animal és un delicte que pot comportar la presó», explica el cap de seguretat de l’Escurçó.

«El que preocupa, però, és que ataquin a nens petits que hi pugui haver a la zona», afegeix Joan Manel Olivella. En aquest sentit, a Francisco Cabezas també li fa por que els gossos tornin a atacar al seu ramat o a ell mateix. Tot i això, assegura que seguirà pasturant per la zona, però que es mantindrà allunyat del camí del riu del Francolí.

Paral·lelament, Vigilància Mediambiental l’Escurçó SLU iniciarà a principis de setmana la captura dels gossos després de realitzar una inspecció de la zona. Segons Olivella, es posaran diferents trampes i, si fossin necessàries armes anestèsiques, l’Associació Ecologista l’Escurçó s’uniria a l’operació. Un cop els animals siguin capturats, l’empresa els traslladarà a la protectora, ja que el servei que ofereixen és de vigilància mediambiental i seguretat privada, però no es fan càrrec dels animals.

Pèrdues de més de 1.000 €

L’atac dels gossos ha suposat unes pèrdues de 1.360 euros al pastor del Rourell, ja que, segons explica, cada animal del seu ramat té un valor de 80 euros. En principi, però, no tindrà problema per recuperar aquesta quantitat, ja que l’assegurança li cobreix situacions com aquesta.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También