Val per una cançó

Al programa d'estiu elegirem la cançó de l'estiu i el grup que actuarà el 16 d'agost a la Sindriada

19 mayo 2017 19:11 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A principis de setembre del 2015, el Carles i servidor donàvem forma al magazín #femquepassi, i una de les tasques era crear la careta. Vam quedar amb el Juanjo de Mediaframe per explicar-li el programa que estàvem tramant i des de la terrassa del Can Peret vam donar-li tots els detalls per tal que el seu equip fos capaç d’entendre la personalitat d’aquest programa, que volia trencar els esquemes de la programació habitual de Tac12.

Al cap d’uns dies, el mateix Juanjo ens va proposar la música de la careta… la cançó era Winner horses, del grup ANKOR (si no els coneixeu, feu una ullada @ankormusic), grup de Tarragona-Barcelona amb so de Metal/Rock/Alternative i que van donar l’OK al Juanjo quan els ho va plantejar. Amb aquestes referències, vaig fer la mateixa cara que té el Tarracvs (jajajaja...). Al Carles li encantava la proposta del Juanjo, però a mi no em barrufava pel guió del videoclip (amb més de 99.000 visualitzacions). El Carles em deia: «Aquesta cançó trempa vinyolisme per començar el magazín, fes el favor d’escoltar i oblida’t del videoclip».

Al cap d’un temps, al capítol 18 del #femquepassi, vam tenir la presència d’Amando Jaén. Possiblement no li poseu cara, però sí que us soni la seva obra. Va ser el compositor i baixista de Los Diablos i autor de cançons com Un rayo de Sol, Fin de Semana, Oh oh July... Fins fa poc residia a Salou, des d’on ha sigut autor/compositor i adaptador de les cançons de dibuixos animats com: Inspector Gadget, Lucky Luke, Dragones y mazmorras, Isidoro, Los Snorkels, Hi-Man, Sherlock Holmes... I va ser l’encarregat dels arranjaments i adaptacions musicals de sèries com Doraemon, Los Picapiedra, Casper, Bola de Drac, Garfield, Musculman, Ranma...

Durant la meva etapa com a proveïdor de la Sala el Cau i la Cova vaig poder notar l’ansietat i ganes que tenen els grups per disposar d’un escenari. Possiblement el motiu pel qual no agafo el telèfon a números que em resulten desconeguts (a banda dels horaris peculiars i la manca de cobertura de rebre trucades dins la batcova) és l’allau de trucades que vaig rebre durant un temps: a diari rebia unes sis/vuit trucades de grups de tot tipus d’estil i procedència sol·licitant informació per fer un bolo a la sala. Com diria el Jesús Sarmiento, «un drama», lectors, això de fer de programador.

Em recorda al que viuen els jubilats, que són presa de companyies d’assegurances o operadors de telèfon a la seva pròpia casa. Sempre rebent trucades comercials amb uns segons de silenci a l’inici… Sembla que els companys del telemàrqueting tinguin un grup de WhatsApp i en lloc de compartir ‘memes’ o vídeos ‘xorres’… es passen els números de telèfon de jubilats. Doncs això, el meu mòbil devia rondar per mails i wassaps de músics amb ganes de pujar a dalt de l’escenari. Músics que tenen una manca d’espais i plataformes per exhibir-se. Llàstima la desaparició de la Fira de Música al Carrer :-( per exemple.

Als qui no sou músics, intentem posar-nos el barret d’artista musical a partir d’ara. Quina seria la vostra fita? Omplir un Palau Sant Jordi? Ser la cançó més escoltada de l’Spoty? Que sigui un hit per cantar als Karaokes? Que utilitzin la vostra música en programes tipus El Foraster? Que serveixi als ciutadans per enraonar? Que sigui utilitzada per una marca per comercialitzar els seus productes? Arribar a final de mes és suficient? Sonar a Radio3?

El barret d’artista

Si ets programador (tant sigui d’una revetlla com d’unes festes majors o una sala/teatre…) és difícil arriscar-se a programar artistes desconeguts per al públic. I ara us pregunto, un cop més, lectors: com podem fer que arribi la teva música (encara portes el barret de músic, recorda) al major nombre de clients potencials?

Teniu el mateix mecenes/padrí que Animal per ser portada de la revista Enderrock i sonar a totes les emissores? Teniu en l’agenda del mòbil a algun artista musical que ho peti per fer un duet, igual que va fer Álvaro Soler amb Jennifer López amb el hit El mismo sol?

«La teva» acostuma a utilitzar la música en programes solidaris, campanyes estacionals i per omplir la graella de matinada, mentre que les estatals l’utilitzen per editar vídeos de realities i/o millors jugades futbolístiques. I què passa a la teva televisió, Tac12? Doncs que setmanalment Cartanyà (recupera’t aviat ;-)) i Reig conviden a la Capsa de la Música un grup per tocar dues peces i passar-ho pel programa cultural. A la gala de Cap d’Any vam comptar amb tres grups –Vergüenza Ajena, CatRock i Tàrraco Surfers– i ara, a l’estiu, hem tramat una opció més amb l’àrea de Festes de l’Ajuntament de Tarragona.

Concurs musical d’estiu

Hem creat un concurs musical: des d’avui i fins al 10 de juny esperem rebre candidatures de grups del territori català que tinguin ganes d’assolir dues fites: ser la cançó que utilitzi la cadena de televisió per generar els seus molinets, programa d’estiu, i actuar a un acte consolidat com és la Sindriada, que aquest any tindrà lloc el 16 d’agost.

En aquest cas, els músics no hauran de sol·licitar el vot del públic. Un jurat de luxe i variat serà qui decidirà quin és el grup escollit: Helle Kettner, periodista (la Bibiana Vallvé tarragonina). Octavi Lobo, dissenyador gràfic i codirector del Vermuth Electronic® (acostumat a omplir carrers, places i platges) , Laura Casadevall, periodista i Dijeila (professional en fer-nos saltar a ritme de rumba), Oscárboles, cantautor (expert en fer-nos enraonar) i Joan Reig, músic i bateria d’Els Pets (coprotagonista, doncs, de la cançó de l’estiu de TV3 l’any 1993 amb el hit Munta-t’ho bé.

Avui us demano un favor: ja us podeu treure el barret de músic, feu com el Juanjo de Mediaframe: segur que coneixeu algun Amando Jaén que vol viure de la música.

Comentarios
Multimedia Diari