Más de Tarragona

Valls: Els petits col·leccionistes tenen una nova joguina

Reportatge. El Drac de goma se suma al seguici cerimonial de la Festa Major. Un altre dels actes destacats va ser el lliurament de diplomes als primers padrins de l’orgue

Alba Tudó

Whatsapp
La nova joguina del Drac es va presentar ahir a la tarda, a la botiga centenària Casa Bonifàs.  FOTO: DT

La nova joguina del Drac es va presentar ahir a la tarda, a la botiga centenària Casa Bonifàs. FOTO: DT

La ciutat de Valls segueix amb la programació de Sant Joan. Ahir els més petits van comprar la joguina de goma del Drac que se suma a la col·lecció del seguici cerimonial vallenc. La Mulassa, el gegantó Lladrefaves, la Gegantona, el Gegant de la Porra, la Geganta, els piles de les dues colles dels Xiquets de Valls, l’Àliga, el Bou i ara el Drac. I és que aquesta peça del bestiari també és la protagonista del conte anual editat per Cossetània Edicions que es va presentar el dissabte passat. La joguina ha estat creada per la botiga centenària Casa Bonifàs, al carrer de la Cort.


La presentació es va fer davant l’establiment amb l’animació del pallasso Albert Vinyes i un berenar popular per a tots els assistents. Centenars de nens i nenes de la ciutat no es van voler perdre la presentació i van comprar la joguina de goma. Els més petits viuen intensament la festa i el seguici cerimonial, i el treballen en diferents projectes a l’escola. Per aquest motiu, molts ja tenen a casa totes les joguines de goma fetes per la botiga Bonifàs de Valls.


Ahir a les set de la tarda, a la Capella del Roser, es va fer la inauguració de l’exposició d’aquarel·les ‘El Seguici Cerimonial i els Xiquets de Valls’, del pintor Josep Maria Sánchez. L’artista ha pintat els elements festius en una trentena de quadres en què es reprodueix el seguici, creant una singular simbiosi entre un realisme volgut i l’aquarel·la, tècnica associada generalment a traçats menys exactes que l’artista substitueix per pinzellades fines i delicades. La mostra e podrà veure a la Capella del Roser fins al proper 25 de juny. 


Els primers padrins de l’orgue
Un altre dels actes previs de la Festa Major va ser el lliurament de diplomes als primers padrins de l’orgue de Valls. I és que la ciutat s’ha proposat recuperar aquest instrument per les Festes Decennals del 2021.

L’orgue ja compta a data d’avui amb més de 100 tubs apadrinats, fruit de l’esforç d’entitats, empreses i particulars, i gairebé arriben als 150.000 euros. Ahir, a un centenar d’assistents se’ls va fer entrega del diploma i se’ls va agrair  la implicació a l’hora de recuperar aquest projecte cultural i patrimonial. L’acte va tenir lloc l’església de Sant Joan i un centenar de padrins van assistir al lliurament


Per la seva part, el rector de la parròquia de Sant Joan, Joan Àguila, va expressar satisfet: «És un honor que molts estigueu involucrats. La peça més important ja la tenim, la il·lusió». 
El diputat de la Diputació de Tarragona Mateu Montserrat va manifestar que «nosaltres sempre estem al costat de les persones i de la seva identitat»

.
L’alcalde de Valls, Albert Batet, va concloure que «aquests petits gestos humans són els que ens fan tirar endavant com a poble i com a país».
Per cloure l’acte tots els assistents es van fer una foto de família amb els diplomes a l’interior de la parròquia de Sant Joan.

Temas

  • valls

Comentarios

Lea También