Valls: «Ens preocupen els usuaris i treballadors de la Residència»

La polèmica que gira al voltant de l’equipament va ser un dels temes que van ser tractatsal ple, el qual també va aprovar la denúncia de la criminalització dels CDR

08 mayo 2018 06:57 | Actualizado a 08 mayo 2018 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:


La Sala de Plens de l’Ajuntament de Valls va celebrar ahir a dos quarts de set de la tarda el plenari del mes de maig. Tots els grups municipals del consistori vallenc van signar una declaració institucional per rebutjar la sentència judicial del cas de ‘La Manada’, en la qual el tribunal desestima la violació de la víctima.

Abans de l’inici del plenari l’alcalde de Valls Albert Batet, va llegir la declaració que rebutja la sentència de l’Audiència Provincial de Navarra, la qual titlla d’«ignominiosa».


Al punt de precs i preguntes es va tractar el tema de la Residència Alt Camp de Valls.
El problema de la manca de personal assistencial ve donat per la disminució d’hores que estan patint les Auxiliars d’Infermeria i les Cuidadores de totes les plantes, ja que això fa que hagin d’assumir les càrregues de treball assistencial dia a dia. 


Per la seva part, el portaveu de CIU a l’Ajuntament i president del Pius Hospital, Martí Barberà va manifestar que «estem treballant aquestes demandes. Ens preocupa l’estat dels usuaris i dels treballadors, i després de les conclusions mirarem de posar més recursos humans si és necessari».
Al punt de precs i preguntes, el grup municipal de la CUP- Valls va preguntar si aquest any, per la festa major se seguiria impulsant el protocol contra les agressions sexistes en l’oci i la festa sota el lema ‘La festa en pau!’ que va ser aprovat l’any passat.

La resposta per part del govern va ser positiva ja que «va funcionar bé l’any passat», va declarar el regidor de Cultura, Marc Ayala. Una moció que va ser aprovada per 17 vots a favor i 4 en contra (PP i PSC), va ser la denúncia de la criminalització dels Comitès de Defensa de la República per part de l’aparell de l’Estat espanyol.


 Alguns dels membres del CDR Valls-Alt Camp van assistir el plenari de l’Ajuntament de Valls per a recordar els presos polítics i per reclamar  la República Catalana. Els assistents van portar cartells amb imatges de presos polítics i pancartes.


El consistori denuncia i es posiciona clarament en contra de les operacions de l’Estat que utilitzen els diferents cossos policials i instàncies judicials contra els Comitès de Defensa de la República vulnerant una vegada i una altra tots els drets civils i polítics dels ciutadans.

A precs i preguntes, la portaveu del PSC-Valls, Rosa Maria Ibarra va mostrar la seva preocupació que la ciutat no formarà part de cap acte dels Jocs Mediterranis i que es podria incloure en algun dels actes de la Festa Major de Valls ja «que coincideixen els dies».


El regidor d’Esports, Eduard González, va assegurar que «crec que no s’han fet les coses bé i segur que no som els únics que no hi participem».

Comentarios
Multimedia Diari