Vallès (PSC): 'Entre tots farem que Reus torni a ser referent cultural del país'

El candidat socialista proposa la creació d'un Consell de les Arts independent i amb representants de totes les entitats de l'àmbit i els emplaça a aixecar la ciutat en matèria cultural

19 mayo 2017 22:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El candidat del PSC a l'alcaldia de Reus, Francesc Vallès, ha anunciat aquest dijous al matí la seva intenció de crear un Consell de les Arts a Reus per tal d'implicar tota la ciutadania, i en especial, a les entitats de creació i promoció cultural, en la presa de decisions que s'hagin de prendre en matèria cultural. "Aquest òrgan independent vetllarà per la difusió, la promoció, el foment i el suport de la creació artística a la ciutat", ha assegurat Vallès, que fa una crida a la implicació de tota la ciutat "per aixecar la lamentable situació que travessa Reus en un àmbit que sempre havia estat un buc insígnia de la ciutat".

"El que ha passat amb la cultura en aquesta ciutat no té nom, Reus és cultura", ha reblat el candidat socialista, el qual ha destacat la pèrdua de pes de la ciutat. "És necessari que entre tots aconseguim que Reus torni a ser el referent cultural del país que sempre havia estat", ha afirmat.

Vallès també ha refermat la seva aposta pel foment de la cultura de base i ha recordat la proposta socialista de crear un nou espai de creativitat i producció cultural a disposició dels artistes locals a l'antic edifici del Vapor Vell -proposta amb la qual aquest dijous també ha coincidit el grup de CiU. "Els artistes de base han de tenir un lloc on desenvolupar la seva creació, i un Ajuntament que doni suport a la cultura ha de proporcionar les eines i els espais per facilitar que així sigui", ha dit Vallès, qui ha manifestat que "el primer objectiu en política cultural del proper mandat serà recuperar la capitalitat cultural i l'empenta dels artistes locals perquè a Reus la creativitat és innata, però necessita canals en els que poder manifestar-se".

El PSC vol que el Vapor Vell esdevingui un espai interdisciplinar en el qual pugui haver intercanvi d'idees, de promoció i recerca, de creació, innovació i difusió de la cultura. "La cultura a Reus ha de bullir des de la base, com sempre havia fet", ha defensat Vallès.

Comentarios
Multimedia Diari