Valls acollirà la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental 2015

La jornada té com a finalitat defensar els drets de les persones que pateixen problemes en aquest àmbit de la salut

19 mayo 2017 22:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sota el lema ‘Dignitat en salut mental’, Valls acollirà enguany la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental. Serà el 10 d’octubre amb la plaça del Pati com a principal escenari per a les activitats matinals i amb la Sala el Kursaal pel dinar i els actes que s’han organitzat a la tarda.

L’edició d’enguany es tracta d’una iniciativa de la Federació Salut Mental Catalunya i de l’Associació Porta Oberta. A més a més, compta amb el suport de l’Ajuntament de Valls, la Fundació Pere Mata, Lear Corporation i la Generalitat de Catalunya.

La celebració ha passat en altres edicions per Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Solsona, Sabadell, Vilanova i la Geltrú i Igualada. Aquest any arriba a la capital de l’Alt Camp, la primera vegada que la jornada se celebrarà a la província de Tarragona.

 

Defensa dels drets

La finalitat de la jornada és fer visible la salut mental i la lluita per la defensa dels drets de les persones i famílies que pateixen problemes en aquest àmbit. Així, l’eix central de la celebració serà l’acció visual, una representació entre teatral i vivencial que servirà per posar de relleu diferents aspectes que es volen dignificar en la vida de les persones que conviuen cada dia amb un problema de salut mental, com el dret a l’habitatge i la feina, la família i els amics o la inclusió a la comunitat.

D’altra banda, la celebració també representa una ocasió perquè les diferents entitats federades es donin a conèixer. La iniciativa es mostra com una jornada festiva dirigida a les persones, professionals i entitats de l’àmbit de la salut mental, així com la ciutadania en general.

Tot i que el programa no està tancat, de moment es preveu que les activitats comencin a partir de les onze del matí a la plaça del Pati i que, a continuació, vora les 12 h, es doni la benvinguda i es faci la lectura del manifest, seguit dels parlaments institucionals amb la presència de l’alcalde de Valls, Albert Batet, la vicepresidenta del Govern i el conseller de Salut.

Després d’una cercavila pels carrers de la ciutat amb els gegants i grallers del Calçot i el Ball de Bastons de Montblanc, es farà un dinar a la Sala Kursaal. Ja a la tarda, es lliuraran els premis Mental Health Friendly, hi haurà actuacions de màgia, dansa i música amb el Cor Divisi i a les 16.15 h es preveu el final de festa. Entre les persones que col·laboraran en la celebració, l’organització ha confirmat la presència de l’actor vallenc Ricard Farré.

Comentarios
Multimedia Diari