Valls acull una exposició de lluites compartides

La mostra s'inaugura dilluns 27 de novembre a les 19 hores al Pati de Sant Roc.

24 noviembre 2017 16:04 | Actualizado a 24 noviembre 2017 16:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Òmnium Alt Camp presentarà l’exposició de Lluites Compartides, "La inclusió: una aventura compartida" el proper dilluns  27 de novembre, a les 7 de la tarda al Pati de Sant Roc, dins els actes de la V Setmana de les Capacitats (del 27 de novembre  al 3 de desembre) que se celebrà a Valls. També  es visionarà el vídeo fet per l’ocasió.

Les Lluites compartides és una campanya impulsada per Òmnium Cultural mitjançant la qual es vol fer un reconeixement a totes les lluites que han contribuït a construir el nostre país. Lluites compartides vol ser un espai per compartir les accions, i fer visible i reivindicar la feina de milers de persones anònimes que han treballat pel bé col·lectiu i han contribuït a construir un barri, un poble, una ciutat, un país i un món millor.

 

Sovint aquestes lluites no van ser compartides per la majoria de nosaltres, però tots ens beneficiem dels guanys aconseguits. Avui, gràcies a aquestes lluites, gaudim de més drets laborals, a les ciutats tenim més espais verds, les dones tenen més drets, les parelles del mateix sexe poden adoptar fills, les persones amb capacitats diferents viuen, estudien i treballen  en entorns més inclusius, podem gaudir d’ensenyament en català per a tothom…

En concret "La inclusió: una aventura compartida" posa en valor la tasca d’unes persones (pares i familiars de persones amb capacitats diferenciades, mestres i professors, monitors, entitats educatives,  laborals i de lleure, ...) de Valls i la Comarca de l’Alt Camp que treballant per fer més inclusius els entorns vitals d’aquestes persones fan realitat la conquesta de la inclusió per tothom.

Ja és hora, doncs, de reconèixer i celebrar la contribució d’aquestes lluites i fer que siguin veritablement compartides. Al capdavant, volem ampliar l’imaginari col·lectiu posant en comú els nostres passats diversos i els nostres anhels futurs. Si aprenem del passat, el coneixem, el reconeixem i el compartim, estarem en millors condicions per forjar, plegats, el nostre futur compartit.

Comentarios
Multimedia Diari