Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Valls aposta per la consolidació de la Muralla de Sant Antoni

Serà la primera gran intervenció que l'Ajuntament vallenc fa a un bé cultural d'interès nacional. El cost total de l'actuació serà d'aproximadament 250.000 euros

Montse Plana

Whatsapp
Maqueta del projecte d\'intervenció patrimonial a la Muralla de Sant Antoni de Valls. Foto: M. Plana

Maqueta del projecte d\'intervenció patrimonial a la Muralla de Sant Antoni de Valls. Foto: M. Plana

L’Ajuntament de Valls consolidarà el tram de la Muralla de Sant Antoni comprès entre el carrer Tomàs Caylà i el carrer del Mur.

L’objectiu és valoritzar la muralla del segle XIV, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, i consolidar-la. Segons va explicar ahir la responsable tècnica del projecte, Sònia Roca, la intenció no és fer una reconstrucció, sinó «donar valor patrimonial a un element fins ara poc treballat».

El projecte, que ja ha estat redactat, consistirà a acotar el que realment és la muralla del segle XIV, consolidant aquest espai i enderrocant alguns afegits del segle XIX. A més a més, s’instal·laran plafons informatius que ajudaran a la interpretació.

Pel que fa l’aparcament provisional que actualment hi ha entre la Muralla i el carrer del Mur desapareixerà i l’àrea serà urbanitzada per ús ciutadà i comptarà amb zones verdes.

Es calcula que l’acció tingui un cost total d’uns 250.000 euros, 150.000 dels quals estan previstos en el pressupost municipal. La quantitat restant, se sol·licitarà a través de l’1% cultural, un fons del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport destinat a la conservació del patrimoni cultural espanyol.

Aquesta serà la primera vegada que Valls sol·licita aquesta ajuda, que té com a requisit que l’element a intervenir sigui Bé Cultural d’Interès Nacional i que hi hagi un projecte executiu acabat.

Segons va explicar l’alcalde de la ciutat, Albert Batet, ara el projecte serà presentat a les comissions de Patrimoni de Valls i de Tarragona i, a continuació, s’acabarà de redactar el projecte. Batet espera poder licitar les obres enguany i tenir enllestida l’acció cara el 2016.

L’alcalde va remarcar durant la presentació del projecte que aquest és un dels principals accessos al Barri Antic de la ciutat i que, per tant, ha de tenir un «atractiu turístic». «Està molt a prop de la plaça del Blat, que és on hi haurà el Museu Casteller», va subratllar. La intenció és que aquesta intervenció tingui continuïtat.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También