Valls aposta per la consolidació de la Muralla de Sant Antoni

Serà la primera gran intervenció que l'Ajuntament vallenc fa a un bé cultural d'interès nacional. El cost total de l'actuació serà d'aproximadament 250.000 euros

19 mayo 2017 23:16 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls consolidarà el tram de la Muralla de Sant Antoni comprès entre el carrer Tomàs Caylà i el carrer del Mur.

L’objectiu és valoritzar la muralla del segle XIV, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, i consolidar-la. Segons va explicar ahir la responsable tècnica del projecte, Sònia Roca, la intenció no és fer una reconstrucció, sinó «donar valor patrimonial a un element fins ara poc treballat».

El projecte, que ja ha estat redactat, consistirà a acotar el que realment és la muralla del segle XIV, consolidant aquest espai i enderrocant alguns afegits del segle XIX. A més a més, s’instal·laran plafons informatius que ajudaran a la interpretació.

Pel que fa l’aparcament provisional que actualment hi ha entre la Muralla i el carrer del Mur desapareixerà i l’àrea serà urbanitzada per ús ciutadà i comptarà amb zones verdes.

Es calcula que l’acció tingui un cost total d’uns 250.000 euros, 150.000 dels quals estan previstos en el pressupost municipal. La quantitat restant, se sol·licitarà a través de l’1% cultural, un fons del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport destinat a la conservació del patrimoni cultural espanyol.

Aquesta serà la primera vegada que Valls sol·licita aquesta ajuda, que té com a requisit que l’element a intervenir sigui Bé Cultural d’Interès Nacional i que hi hagi un projecte executiu acabat.

Segons va explicar l’alcalde de la ciutat, Albert Batet, ara el projecte serà presentat a les comissions de Patrimoni de Valls i de Tarragona i, a continuació, s’acabarà de redactar el projecte. Batet espera poder licitar les obres enguany i tenir enllestida l’acció cara el 2016.

L’alcalde va remarcar durant la presentació del projecte que aquest és un dels principals accessos al Barri Antic de la ciutat i que, per tant, ha de tenir un «atractiu turístic». «Està molt a prop de la plaça del Blat, que és on hi haurà el Museu Casteller», va subratllar. La intenció és que aquesta intervenció tingui continuïtat.

Comentarios
Multimedia Diari