Valls aposta per sensibilitzar els joves en el món de l’esport adaptat

400 alumnes de diferents centres de la comarca han realitzat diferents activitats i van posar-se a la pell de les persones amb discapacitat

30 noviembre 2018 09:10 | Actualizado a 30 noviembre 2018 09:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Jo crec que és una molt bona experiència perquè ens adonem dels problemes que tenen les persones discapacitades i tot el que han de passar. Els alumnes ens hem posat a la seva pell i hem vist el que han de passar cada dia», explica l’alumne de 2n d’ESO del col·legi Claret de Valls, Marc Fontova després de realitzar l’activitat.

I és que aquests dies la capital de l’Alt Camp celebra la sisena edició de la Setmana de les Capacitats. 400 alumnes de diferents centres de l’Alt Camp van participar en la Jornada «Adapta’t a l’esport» on els joves de 2n i 3r d’ESO van viure en primera persona què en sent una que pateix alguna discapacitat. Les activitats van tenir lloc al Vilar.

Jugar a futbol sense mans, a bàsquet amb cadira de rodes, a ping-pong, o fins i tot realitzar un circuit amb els ulls tapats. Aquestes van ser algunes de les activitats que van realitzar durant el matí els diferents alumnes.«Per a nosaltres això és més difícil, ja que per exemple per jugar a futbol utilitzem les mans», afirma l’alumne de l’Institut Narcís Oller, Genís Hernández.

Algunes de les activitats les van organitzar els alumnes del cicle fisioesportives, l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC) - La Muntanyeta, la Fundació Ginac, i la Federació Mestral.

La professora de l’Institut Jaume Huguet Candela Martí, que imparteix classe al cicle d’activitats fisioesportives, assegura que un dels objectius és «sensibilitzar en el món de les discapacitats. Que vegin que una persona invident no hi veu però té unes capacitats d’oïda i de tacte molt més desenvolupades que nosaltres». Els alumnes de la Fundació Ginac van preparar diferents coreografies de zumba per a tots els assistents, i els alumnes van ballar cançons modernes al pavelló del col·legi Eugeni d’Ors, situat al costat de les instal·lacions del Vilar.

«Hem fet esports similars als que faríem nosaltres, però n’hem fet de molt diferents i m’han semblat molt interessants però jo en tenia moltes ganes», diu l’alumne de 2n d’ESO del col·legi Claret, Biel Mestres i afegeix que «a mi el que més m’ha agradat ha estat jugar a hoquei adaptat».

Durant el matí els alumnes van practicar tennis de taula, bàsquet, futbol, zumba, boccia, goalball, eslàlom, atletisme adaptat, hoquei adaptat, vòlei adaptat i un circuit amb habilitats per als invidents. «Una de les activitats és el circuit d’invidents on també hi havia un company que feia de guia, en què, per exemple, el jove podia aprendre a donar instruccions a l’altra persona», detalla la professora de l’Institut Jaume Huguet de Valls Candela Martí.
A més, els joves dels diferents centres van compartir espais amb altres companys de la Muntanyeta, Ginac i Mestral.
La Jornada «Adapta’t a l’esport» estava organitzada per l’Institut Jaume Huguet de Valls, el Patronat Municipal d’Esports i el Consell Esportiu. La ciutat clourà la Setmana de les Capacitats demà dissabte en un acte que tindrà lloc el Pati.

Comentarios
Multimedia Diari