Valls aprova destinar 208.900 euros per cobrir despeses de projectes acabats

Destaca l’actuació a la zona dels Jueus, la millora de la coberta de la piscina del Fornàs o la pista de bàsquet a l’Skateparc

01 octubre 2019 12:10 | Actualizado a 01 octubre 2019 12:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Valls va aprovar ahir a la tarda una modificació del crèdit, que serà de 208.900 euros. Aquests diners es destinaran a cobrir diverses despeses de projectes acabats o que no es duran a terme. Per exemple, destaca l’actuació de la zona dels Jueus per un valor de 7.260 euros; la pista de bàsquet per 50.000 euros o l’arranjament de la coberta de Sant Francesc per 11.305 euros.

La portaveu del PSC, Rosa M. Ibarra, va lamentar que «era la setena modificació pressupostària que es feia, i que els pressupostos es van aprovar tard». La portaveu de la CUP, Esther Huguet, va assegurar que «heu passat el rasclet i que hi ha projectes que no s’han vist. Per nosaltres, això es vendre fum», i va afegir que «s’haurien de redistribuir millor les necessitats i pal·liar els problemes de personal». Cristina Laiz, del grup municipal de Ciutadans, es va abstenir a la moció, «ja que no hem seguit els pressupostos d’aprop».

Pel que fa a les partides que s’ha reduït, una part del crèdit anirà per a la urbanització del carrer Segrià passant de 63.185.00 euros inicials a 50.508,21, o la millora de la piscina coberta de Valls, que inicialment era de 17.853,43 euros i ara és de 1853.83 euros. La moció es va aprovar per 13 vots a favor (Junts per Valls i ERC-Compromís per Valls), set abstencions (CUP i PSC), i una abstenció (C’s).

Ciutadans Valls va presentar una moció sobre l’habilitació del solar situat entre la carretera del Pla i el carrer Ignasi Sarró com aparcament gratuït municipal. «Aquell solar s’obre en dates puntuals com la Festa de la Calçotada o la Firagost, i nosaltres demanem que mentre durin les obres del passeig dels Caputxins estigui obert a la ciutadania», va remarcar Cristina Laiz, de Ciutadans.

El regidor de Mobilitat, Ramon Font, va aclarir que «Valls té 1.151 places gratuïtes i el solar és d’ús privat, i el propietari no el vol llogar ni cedir. Amb tot, ja hem esgotat les formes de negociació». La moció va ser rebutjada per un vot a favor, 13 en contra i set abstencions.

Reciclatge de brossa

Un altre punt que es va tractar va ser la millora del sistema de reciclatge de brossa. «S’haurien de fer més campanyes de sensibilització a Valls i instal·lar una deixalleria mòbil ja que molts veïns grans no es poden desplaçar fins allà», va assegurar Cristina Laiz, de Ciutadans.

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient de Valls, Xavier Salat, va afirmar que «s’estan fent campanyes de sensibilització i que en l’últim any s’han incrementat unes 300 persones que han anat a la deixalleria».

«S’haurien d’ampliar els horaris de la deixalleria, i apostar per la recollida porta a porta al Barri Antic. Ara és un bon moment per repassar el contracte de la concessionària i veure les mancances i la neteja de la ciutat», va dir la regidora de la CUP, Esther Huguet.

Al torn de precs i preguntes, la CUP va preguntar sobre la previsió d’usuaris que tindrà l’autobús quan sigui gratuït al proper mes de gener. «Cada cop els vallencs agafen més el transport públic, un fet que valorem positivament. Per exemple, fins aquest mes de juny 3.600 van ser viatges ordinaris, 11.740 van ser d’abonaments i 108.000 viatges van ser subvenconats per l’Ajuntament a les persones jubilades i a les famílies vulnerables».

Un altre prec va ser l’obertura dels balcons de l’ajuntament a la ciutadania durant les diades castelleres: «Valorem positivament aquest fet, però ens agradaria que s’ampliés als infants que volen veure al seguici i tenir un lloc per les persones amb discapacitat funcional».

Els treballadors del Pius assisteixen al Ple de Valls

Una vintena de treballadors del Pius Hospital van assistir al ple amb pancartes:« Comitè de direcció, dimissió», o «més mans per cuidar». Fa mesos que es concentren i exigeixen millores en les condicions laborals, situació que «repercuteix als usuaris».

A més, també reclamen solucions al comitè de direcció per la situació. Un altre problema que tenen és la manca d’anestesistes en horari de nit i que, possiblement a partir del dia 3 «no hi haurà ningú de guàrdia i s’hauria de derivar el pacient durant horari de nit». De fet, hi ha 18 guàrdies pendents durant aquest mes d’octubre. Demà, els comitès d’empresa i de direcció es reuniran per afrontar la situació.

Comentarios
Multimedia Diari