Valls aprova les subvencions per a la rehabilitació d’edificis del Barri Antic

El plenari també va tractar la gestió de les dues llars d’infants que passaran a ser municipals

01 julio 2020 08:00 | Actualizado a 01 julio 2020 09:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls va aprovar inicialment les subvencions per a la rehabilitació i recuperació dins de l’àmbit del Pla de Millora Urbana del Barri Antic. La regidora del Centre Històric de Valls, Sònia Roca va dir ahir al ple que «s’ha fet un pas en ferm per rehabilitar el centre històric».

La portaveu del PSC, Rosa M. Ibarra va manifestar que «no creiem que sigui un gran pas ja que s’ha de conscienciar a la gent i acompanyar a les persones per la recuperació d’edificis».

L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré va recordar que «la recuperació del centre històric és una cosa de tots i hem d’estimular als veïns perquè ho facin».

Al ple també va aprovar inicialment la modificació de les Bases reguladores per a l’atorgament de subvencions al lloguer pels comerços del Barri Antic. Xavier Anglès de la CUP, va dir que «creiem que aquesta línia de subvenció és insuficient, sobretot al Barri Antic i a la gran inversió que s’ha de fer per rehabilitar el local i des de l’Ajuntament hi hauria d’haver un programa més ambiciós».

Gestió de les llars d’infants

Un altre dels punts que es van tractar va ser la gestió de les dues llars municipals. L’Ajuntament de Valls passarà a assumir la totalitat de la gestió de les dues llars d’infants municipals de la ciutat. D’aquesta manera, a partir del proper curs escolar 2020-2021, s’internalitzarà la gestió tant de la llar d’infants Tabalets com de la Xiquets i Xiquetes que, fins a l’actualitat eren gestionades de manera indirecta, donant compliment als compromisos de l’acord de govern de l’actual mandat.

Les dues llars d’infants compten amb uns 120 alumnes i eren gestionades per l’Associació Tabalets, guanyadora dels respectius concursos públics de gestió amb un projecte educatiu d’experimentació i vivencial que s’ha convertit en tot un referent en l’educació d’infants de 0 a 3 anys. L’any 2019 es va iniciar el procés d’estudi de la municipalització del servei de llars d’infants precisament per protegir aquest projecte educatiu de qualsevol eventualitat que es pogués produir per un canvi d’empresa gestora.

«El servei públic ha de beneficiar a les famílies. Perquè servei públic és sinònim de qualitat», va explicar la regidora d’Ensenyament, Teresa Rull.

«Som conscients del gran projecte educatiu i l’aprenentatge que va més enllà. Avui s’inicia el camí per municipalitzar les escoles bressol creiem que no podem deixar de donar les gràcies a formadores de la gran tasca que han fet», va dir la portaveu del PSC, Rosa M. Ibarra. Va afegir que «és una bona notícia».

«Avui és un dia important per la ciutat. Després de la greu situació de gestionar de manera ndirecta les llars d’infants, el pròxim curs seran getionades per personal propi. Creiem que l’equitat està a l’escola pública», va detallar Esther Huguet de la CUP.

El plenari d’ahir al vespre també va mostrar el seu suport als drets LGTBIQ+ per la igualtat i contra l’LGBTIfòbia.

Comentarios
Multimedia Diari