Valls buscarà suport europeu per recuperar els torrents de la ciutat

L’eurodiputat Francesc Gambús diu que s’ha de treballar per fer front comú des de les diverses administracions per presentar el projecte a la línia d’ajuts més convenient

19 mayo 2017 15:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte de recuperació dels torrents de Valls com a zona verda on la gent pugui anar a passejar no ha estat seleccionat per l’ajut Feder al qual s’havia presentat. L’Ajuntament, però, no es rendeix, i ja està treballant per aconseguir el suport europeu necessari que permeti tirar endavant la iniciativa.

Encara no hi ha res concretat, però ahir al matí, l’eurodiputat i membre de la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu, Francesc Gambús, va assegurar que es treballarà «per construir un front comú de les administracions locals i la Generalitat» i així poder presentar el millor projecte al programa més convenient. «Brussel·les sabrà apreciar el valor de recuperar un espai verd integrat a la trama urbana», va afegir Gambús durant una visita als torrents de Valls durant la qual el regidor de Territori i Medi Ambient, Martí Barberà, i l’alcalde de Valls, Albert Batet, li explicaren el projecte.

La intenció és crear un recorregut d’11,5 quilòmetres totals pels tres torrents que rodegen la ciutat –el Sant Pou, el de la Xamora i el Catllar– i que s’integrin amb la trama urbana amb l’objectiu de recuperar la flora, la fauna i el patrimoni d’aquest espai, oblidat durant molts anys pels vallencs i vallenques.

Així, el projecte preveu un traçat principal format per quatre trams: el del Catllar, que començaria a la zona del Vilar; el del Sant Pou, al barri de Sant Josep Obrer; el de la Xamora 1, entre el molí del Mig i la zona del carrer del Prado; i el Xamora 2, entre la Fraternal i el carrer del Mirador, al barri de la Xamora. El recorregut es completaria amb rutes d’enllaç i connexions amb la xarxa viària que permetria tancar el circuit per la part nord-est de la ciutat. Així mateix, també es realçarien aspectes patrimonials dels torrents a través de la creació d’algunes àrees verdes i punts d’informació.

El regidor de Medi Ambient, Martí Barberà, va remarcar ahir que es tracta d’un projecte «necessari» per a la ciutat i que el finançament europeu «serà una peça clau per al seu desenvolupament». Per la seva banda, l’alcalde, Albert Batet, espera que en les properes setmanes s’avanci en les converses.

Comentarios
Multimedia Diari