Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Valls comença avui la Festa Major de Sant Joan amb actes per a tots

La cercavila inaugural del recuperat Ball dels Cercolets, la Trobada de Gegants i la Mostra de Balls de Bastons, primers actes destacats d’unes festes que es preveuen intenses

Alba Tudó

Whatsapp
Imatge d’un acte de les festes de l’any passat. Foto: dt

Imatge d’un acte de les festes de l’any passat. Foto: dt

Avui i durant tot el cap de setmana hi haurà actes previs a la Festa Major. El pregó i inici de la festa serà dimarts, 20 de juny. Demà hi haurà la cercavila del recuperat ball dels Cercolets. L’últim any que es representà fou durant les Festes Decennals de 1881. 
 
Del mateix dia destacaríem la Trobada de Gegants, la Mostra de Balls de Bastons que reunirà colles de diferents municipis. El diumenge 18 de juny al matí hi haurà la trobada de Corals vallenques. A la tarda, la proclamació de la Fundació Pau Casals com ambaixador dels Xiquets de Valls i serà presidit per la vídua de l’insigne compositor i intèrpret. 
 
Pau Casals posà la seva signatura en una partitura del «toc de castells» titulada «Los Xiquets de Valls», de l’any 1900, i presidí el concurs de castells el 1932 i 1933. També hi haurà la processó del Corpus.
 
El tret d’inici de festa serà dimarts, 20 de juny, a la tarda, amb la ritual sortida de l’àliga al balcó. Una festa dirigida a tots els gustos, edats i franges horàries. Concerts, revetlles, actes per als infants, arts visuals, grafits al carrer, sortides del seguici cerimonial i castells. Per cloure la celebració gaudirem de focs artificials en format piromusical.
 
Dins la seqüència ritual, el conte d’obertura de Sant Joan serà dedicat als 70 anys del gegant i la geganta, que van ser estrenats el 1947. L’animador i speaker del Barça Pep Callau en serà el conductor el dimarts 20. La mateixa tarda la figura del Santjoaner 2017 recaurà en Josep Bofarull Veciana, rector de la parròquia de Sant Joan Baptista. 
 
Els concerts es concentren en tres punts de la ciutat; a la plaça de l’Oli, el Pati i l’Aparcament del Barri Antic. Podríem destacar diferents grups de rock i pop dels Països Catalans com Aspencat, Animal, Ebri Knight, Los Manolos, Amparanoia, Cesk Freixas, Roba Estesa… actuacions d’orquestra, combos locals de l’Escola de Música Robert Gerhard...
 
No obstant a la Festa Major de Valls trobem espectacles familiars com la cantant Dàmaris Gelabert. Per altra banda, els teatres de Valls oferiran una programació extensa com l’incomparable duet còmic Faemino y Cansao amb el seu nou i darrer espectacle, ¡Quien tuvo retuvo!

Temas

Comentarios

Lea También