Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Valls crea ajudes per incrementar els habitatges de lloguer social

Se subvencionaran obres de reforma i el 75% de l'IBI a aquells propietaris que destinin els pisos a aquest tipus de règim

Montse Plana

Whatsapp
Al carrer del Paborde és on hi ha alguns dels habitatges desocupats de Valls. Foto: M.P./DT

Al carrer del Paborde és on hi ha alguns dels habitatges desocupats de Valls. Foto: M.P./DT

L’Ajuntament de Valls ha posat en marxa dues línies de subvencions dirigides a propietaris d’immobles buits. La primera anirà dirigida a obres de reforma d’habitatges, mentre que la segona estarà destinada a facilitar el pagament de l’IBI.

La finalitat és donar incentius per tal d’incrementar el parc d’habitatges destinats a lloguer social, actualment xifrat en 145, «i així equilibrar el preu del mercat amb allò que poden pagar les persones amb menys recursos», explicava ahir el regidor de Serveis Socials i Habitatge, Jordi Cartanyà.

Concretament, les subvencions per obres de reforma inclouran totes aquelles actuacions destinades a garantir l’habilitat del pis en qüestió, «petites actuacions, com per exemple, la instal·lació elèctrica, d’aigua, gas o l’arranjament de banys i cuines», precisava Cartanyà. La línia d’ajuts està dotada amb un total de 60.000 euros, mentre que cada un dels beneficiaris podrà rebre fins a un màxim de 6.000, tot cobrint la totalitat de les despeses. S’hi podran acollir tots els propietaris de pisos que realitzin obres en habitatges desocupats per tal de posar-los a lloguer.

La segona línia d’ajuts està destinada a facilitar el pagament de l’IBI a aquells titulars que també opten per destinar el seu habitatge a lloguer social tot cobrint el 75% de l’impost.

Com a requisit per a les dues subvencions, els propietaris hauran de signar un conveni amb l’Oficina Local d’Habitatge de Valls a través del qual cediran l’habitatge per al menys 3 anys i un contracte de lloguer per un mínim de 12 mesos en lloguer social. Per poder-se adherir a aquestes ajudes, els interessats hauran de fer la sol·licitud a través de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà durant els tres mesos després de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província.

Protocol per a la Mobilització

Aquestes són les primeres mesures d’ajuts que el consistori aplica a través del Pla Local d’Habitatge i el nou Protocol per a la Mobilització d’Habitatges Buits, presentat a principis de març.

De fet, el Protocol ja implica una sèrie d’incentius que volen oferir garanties als propietaris pel cobrament dels lloguers. En aquest sentit, es preveu que l’ajuntament pugui garantir el lloguer d’un any i que els propietaris es puguin acollir a una assegurança multirisc. També es vol fomentar la rehabilitació dels edificis, que és on s’emmarquen les ajudes anunciades ahir per Cartanyà.

A més, hi ha la intenció de subvencionar les despeses ocasionades per la tramitació de la llicència d’obres amb ajuts fiscals. Així mateix, es preveu posar en marxa dues proves pilot. Una seria sobre la masoveria urbana, un tipus de contracte a través del qual el llogater es fa càrrec del manteniment de l’habitatge i les obres de rehabilitació a canvi del lloguer. L’Ajuntament també donarà suport a projectes de cooperatives que incentivin la creació d’habitatges.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También