Valls destinarà 150.000 euros per ajudar comerços i serveis de proximitat

Les subvencions van destinades a aquells establiments que han tingut una caiguda d’ingressos pel Covid-19

03 abril 2020 07:40 | Actualizado a 03 abril 2020 09:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls aprovarà aquest mes d’abril una partida extraordinària de subvencions directes a comerços i establiments, activitats i serveis de proximitat que s’han vist afectats per la crisi del Covid-19.

En concret, el consistori dotarà amb 150.000 euros ajuts directes a tots els comerços, així com bars, restaurants, centres d’estètica i perruqueries, entre d’altres activitats de proximitat, en una mesura de suport al conjunt del teixit comercial i de serveis de Valls que s’han vist obligats a tancar.

L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va informar ahir al matí de la mesura als diferents portaveus dels grups polítics municipals, que s’espera aprovar aquest mes d’abril en un ple extraordinari i que encara no es coneix el dia.

Allí s’haurà de tractar l’aplicació i incorporació de 150.000 euros que es destinaran exclusivament a comerços i serveis de proximitat, a través d’unes bases de subvenció que regularà la concessió d’aquests ajuts de suport directe.

Per facilitar al màxim la tramitació i concessió dels ajuts, el titular del comerç només haurà de declarar que la seva activitat s’ha vist afectada per l’estat d’alerta pel Covid-19 i aportar la documentació de despeses, per exemple, de les quotes d’autònoms o rebuts de costos d’electricitat, aigua o lloguer, entre d’altres.

El consistori destaca la importància d’activar ara mesures urgents de suport al comerç i serveis que han vist reduïts dràsticament els seus ingressos a causa del Covid-19 i que tenen dificultats de liquiditat i tresoreria. «Aquestes primeres mesures s’hauran de complementar amb altres accions de suport i promoció del comerç i activitats de serveis de Valls, com un dels pilars econòmics fonamentals de la ciutat», van reiterar des del consistori.

Per això, aquestes iniciatives s’aniran ampliant junt amb altres accions de reforç en altres àmbits, en especial de suport social a col·lectius, persones i famílies més vulnerables, treballadors afectats pels tancaments temporals d’empreses i activitats, així com línies de suport al teixit productiu. Comerç de Valls i l’Ajuntament han acordat sumar-se a la iniciativa slowshopping.cat, que s’ha fixat com objectiu incentivar el comerç local i de proximitat a Catalunya davant l’actual situació d’alerta sanitària i confinament pel Covid-19.

A la campanya s’hi poden incorporar tots els establiments, tant els que poden continuar oberts com els que han hagut de tancar portes, promocionant la botiga i el servei de repartiment a domicili en un directori general on line.

Els botiguers poden incorporar-se en aquest nou directori de manera totalment gratuïta i aportar tota la informació relativa al seu establiment. D’aquesta manera, els clients podran trobar la botiga segons la seva ubicació, el tipus de comerç i les principals dades de contacte. Per qualsevol dubte a l’hora de donar-se d’alta, els establiments poden adreçar-se a la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament a través del correu electrònic comerc@valls.cat.

Aquest projecte s’afegeix a la promoció que la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament està efectuant des del principi de la crisi sanitària, amb la difusió dels establiments d’alimentació que continuen oberts. Així, s’informa a través de tots els canals de les xarxes socials municipals, en un directori que es pot consultar complet a la pàgina web www.valls.cat.

Comentarios
Multimedia Diari