Valls destinarà 239.000 euros a urbanitzar la principal via del barri del Fornàs

L’objectiu bàsic és garantir l’ombra als vianants, per la qual cosa es replantaran una vuitantena d’arbres

23 septiembre 2019 19:30 | Actualizado a 23 septiembre 2019 19:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls urbanitzarà el passeig Tarradellas, la via principal del barri del Fornàs, amb una inversió de 239.000 euros IVA inclòs. El projecte contempla com a punt principal garantir l’ombra als vianants.

La proposta tècnica vol generar d’aquesta manera un passeig més amable i agradable per aquesta avinguda de gairebé mig quilòmetre. Enllaça la zona d’esports urbans i la comissaria dels Mossos d’Esquadra amb el Centre Esportiu Municipal El Fornàs. És la via urbana de més longitud i més ample del barri.

Així, a tot el passeig s’hi plantarà nou arbrat que, tant per la col·locació com pel tipus d’arbre, assegurarà que a la zona central estigui protegida del sol, sobretot durant els mesos d’estiu, una de les principals peticions dels veïns del Fornàs. «Era una demanda de fa molts anys ja que és un lloc on hi passen molts veïns o gent que va a còrrer o passejar. Nosaltres demanàvem arbres de fulla caduca i més il·luminació al barri», va explicar al Diari el president de l’Associació de Veïns del Fornàs, Josep M. Solanes.

La vuitantena d’arbres nous que es plantaran seran més adequats a les característiques de l’àrea i situats estratègicament a banda i a banda de la rambla i a la seva zona més central. El seu objectiu és protegir del sol i generar ombra precisament a la part del mig reservada al passeig dels veïns.

Les obres inclouen la instal·lació d’un nou sistema de reg per al nou arbrat i zones enjardinades. A la vegada, també es reformaran les diferents puntes de la rambla, en concret enjardinant i creant zones verdes a les diferents cruïlles del passeig, en una millora de l’espai urbà dissenyat per fer més agradable aquesta via. Un dels punts que es vol resoldre en el projecte és la delimitació de les zones actuals de sauló. El pendent del passeig provoca que, en episodis de pluja o de vent, l’arena desaparegui i es formin escorrenties i clots en diversos punts de la rambla central.

El projecte, tot i mantenir zones de terra, les delimita i, a més, crea noves àrees amb paviment colat o foradat que permet el creixement de gespa. Les obres es faran per fases i la primera tindrà un cost de 100.000 euros. Es preveu que els treballs comencin abans de finals d’any. El projecte sortirà a concurs públic.

Un altre dels punts de millora són els passos de vianants que uneixen la rambla central amb els laterals del passeig Tarradellas. Tots s’adaptaran a la normativa, en primer lloc fent-los a nivell i eliminant barreres arquitectòniques. També s’hi instal·larà paviment amb una rugositat diferenciada per indicar a persones invidents que es troben a prop d’un pas de vianants.

Modernització d’enllumenat

D’altra banda, tot i que la modernització de l’enllumenat al passeig no forma part d’aquest projecte, l’Ajuntament ja ho ha previst en el marc del projecte de renovació total que s’efectuarà a tot el barri.

Amb una inversió de 200.000 euros es renovaran 246 punts de llum a tots els carrers del barri, entre ells el del passeig President Tarradellas, i s’instal·laran nous quadres elèctrics per garantir el servei de manera més eficient.

El nou enllumenat Led augmentarà la sensació d’il·luminació a la via pública amb major eficiència ambiental i reduint els costos energètics en prop d’un 80%.

Comentarios
Multimedia Diari