Valls és a les portes de donar la benvinguda a la seva Festa Major

La tronada inaugural de demà donarà pas a set dies de festa, cultura popular i nits de concerts

19 mayo 2017 19:00 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot està a punt perquè Valls doni el tret de sortida a la Festa Major de Sant Joan. Les banderes i els domassos ja fa dies que pengen pels carrers del centre de la ciutat i, després d’un cap de setmana de preludi, arriba l’hora de donar pas a una de les setmanes més importants pels vallencs i vallenques, la de la Festa Major.

La inauguració es farà demà a la tarda amb els més petits com a protagonistes, i les activitats ja no pararan fins diumenge a la nit amb el castell de focs artificials. La forta tronada i els tres morterets d’avís que es tiraran demà des del Pati a les 20.30 h donaran la festa per inaugurada. Abans, però, la plaça del Blat serà l’escenari d’un gran espectacle.

Tot començarà a les sis de la tarda amb l’entrega de xumets a l’ós per part d’aquells nens i nenes que aquest any hagin crescut prou. Paral·lelament, al saló de plens de l’Ajuntament es farà la proclamació dels Santjoaners 2016, un reconeixement a la trajectòria festiva que enguany és per una de les grans protagonistes de la festa: la coca de Sant Joan i els obradors artesans de la ciutat que actualment estan en actiu i que compten amb 50 o més anys de treball. Es tracta del Forn del Carme, Fabra, La Barcelonesa, Manel, Pié, Santacana i Ca les Taronges.

Després que l’àliga surti al balcó del saló de plenaris, els nans passaran a ser els protagonistes. I és que amb 65 anys d’història, els 12 personatges han decidit jubilar-se. No obstant això, el pregoner del Conte de la Festa Major, Pep Callau, i tota la gent que demà a la tarda estigui present a la plaça del Blat se les hauran d’empescar perquè canviïn d’opinió.

L’àliga petita

Una de les grans novetats d’aquest Sant Joan és l’ampliació del seguici infantil amb la incorporació de l’àliga petita, tot coincidint amb el 25è aniversari de la seva predecessora, l’Àliga.

El nou element, elaborat conjuntament per Anton Gurí i Anna Valls, s’estrenarà dimarts amb una cercavila pels carrers del Barri Antic i l’apadrinament per part de l’àliga de la Festa Major dels Petits de Vilafranca del Penedès. El nou element serà portat per nens i nenes d’entre 9 i 10 anys i anirà acompanyat per tres aguilons, representats pels infants més petits de l’associació Unió Anelles de la Flama.

Nits de concerts

Inevitablement, Sant Joan és sinònim de llargues nits de concerts i enguany no és una excepció. La primera d’elles es viurà demà amb la ja clàssica actuació de l’Orquestra Mitjanit a la plaça de l’Oli. A partir de llavors, els concerts ja no pararan fins al 25 de juny, quan es viurà l’última nit de la mà dels beterans Lax’n’busto, Strombers, els gaditans Trashtucada i Distrito Rojo.

El cartell es completa amb La Gran Pegatina, la protagonista de la revetlla de Sant Joan, i La Raíz, la nit del 24 de juny. Al seu costat, actuaran altres formacions de renom, com Doctor Calypso o El Último ke Zierre, i de locals, com Mostassa i The Bastards. En total, seran cinc nits de concerts gratuïts.

Comentarios
Multimedia Diari