Valls espera uns 40.000 visitants durant la Gran Festa de la Calçotada

Dissabte tindrà lloc la 6a Jornada Gastronòmica, que reunirà restauradors, xefs, cellers i agricultors

22 enero 2020 10:00 | Actualizado a 24 enero 2020 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Apostem en força en la gastronomia i l’impuls del turisme consolidant la cuina del calçot», va remarcar ahir en roda de premsa, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré. I és que aquest cap de setmana la capital de l’Alt Camp acollirà la 39a edició de la Gran Festa de la Calçotada. Un esdeveniment que espera rebre uns 40.000 visitants d’arreu.

El plat fort serà diumenge, però dissabte tindrà lloc la 6a Jornada Gastronòmica del Calçot, que s’havia de celebrar el passat 23 de novembre però es va haver d’aplaçar pel mal temps. La Jornada Gastronòmica del Calçot-Memorial Àngel Solé és una jornada festiva que reunirà als principals restauradors de Valls i la comarca de l’Alt Camp, xefs, cellers i agricultors.

El Pati serà l’epicentre de la festa. A les 11h obrirà portes el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot que enguany preparen diferents restaurants.

En aquesta ocasió, tothom podrà degustar fins a les dues les especialitats a base de calçots, maridats amb els vins dels cellers a 2 euros la copa. Ja a la tarda els assistents podran gaudir de la música del Djs Carlos Arias i Alex Murmur.

La festa tindrà també com a protagonistes del show cooking als cuiners Víctor Quintillà, estrella Michelin al restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet, Rafa Zafra, del restaurant Estimar, Josep Moreno –xef de Valls que regenta el restaurant Deliranto de Salou, recentment guardonat amb una estrella Michelin–, que junt amb el també vallenc Albert Roig oferiran una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots.

El patrocinador d’aqesta edició serà Fruits SP de Figuerola del Camp, que elabora salsa de calçots

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls nomenarà Christian Escribà com Amic de l’Autèntica Calçotada. Christian Escribà regenta la històrica Pastisseria Escribà de Barcelona.

La Gran Festa de la Calçotada de diumenge obrirà portes a les deu del matí i entre els seus concursos destaquen el de cultivadors, el de salsa de la calçotada i el popular Concurs de Menjar Calçots que cada any desperta un gran interès.

«Fa dies que hem omplert inscripcions», va dir el coordinador del concurs, Anton Bastús.

De fet però, tot Valls farà olor de calçot, amb mercats i degustacions populars a les places i carrers de la ciutat en una celebració a la que també s’hi sumarà el seu seguici festiu i popular vallenc.

Enguany el patrocinador oficial de la Festa és Fruits. S.P de Figuerola del Camp. Elaboren una quarantena de productes, però l’estrella és la salsa de calçots. Es calcula que es gastaran uns 50 litres de salsa i unes 3.000 degustacions. Era la primera vegada que eren els patrocinadors de la festa.

«Cada cop s’exporta més»

El president de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP), Quico Amill va explicar que cada cop s’exporta és per exemple a Saragossa, Eivissa, Mallorca o altres països com Islàndia, Anglaterra..». De fet, va destacar que molts demanen calçots i salsa. Pel que fa el preu del calçot el volen mantenir i esperen incrementar la producció de calçots.

L’any que ve, la Gran Festa de la Calçotada –arribarà a la 40a edició– tindrà lloc el 24 de gener per no coincidir en les Festes Decennals de Valls.

Comentarios
Multimedia Diari