Valls estrenarà l'orgue sense moble més alt d'Europa

El projecte s'ha presentat aquest divendres en un acte que ha servit per obrir la campanya de mecenatge

27 enero 2018 12:11 | Actualizado a 30 enero 2018 13:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Valls s'ha proposat estrenar d'aquí a tres anys (2021) l'orgue sense moble més alt d'Europa.

Tindrà 15 metres i prop de 1.300 tubs. També tindrà tres grans torres inspirades en el campanar de Sant Joan i les dues colles dels Xiquets de Valls.

El disseny del mestre orguener Gerhard Grenzing recull sonoritats barroques i romàntiques i incorpora com a singularitat un registre de gralla. La comissió ciutadana per a la recuperació de l'orgue de Valls ha presentat aquest divendres el projecte en un acte al Teatre Principal que ha servit per obrir la campanya de mecenatge amb l'horitzó posat a les Decennals de 2021.

La iniciativa l'impulsa una comissió  ciutadana formada per entitats, associacions i agents culturals i musicals (corals, escoles de música i l'Associació Amics de la Música), juntament amb la Parròquia de Sant Joan, la Fundació Ciutat de Valls i els Vallencs de Fora Vila, amb el suport de l'Ajuntament i de la Diputació de Tarragona. 

Aquesta comissió s'ha marcat com objectiu que l'orgue serveixi a la ciutat en l'activitat cultural, musical i litúrgica, així com en l'ensenyament d'aquest instrument especialment valuós per la cultura i el patrimoni locals.

Comentarios
Multimedia Diari