Valls garantirà el subministrament d'aigua amb la cooperació de Sorea

L'Ajuntament ha signat un conveni amb l'empresa per ajudar les famílies ambmés vulnerabilitat econòmica

19 mayo 2017 22:12 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les persones amb dificultats econòmiques per fer front al rebut de l’aigua comptaran a partir d’ara amb una nova línia d’ajut per tal de garantir el subministrament d’aquest servei bàsic. La mesura serà possible gràcies a un conveni de col·laboració signat ahir al migdia pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà, i el director de Concessions de Catalunya Sud de Sorea, Emili Giralt.

L’acord preveu la creació d’un fons de solidaritat dotat amb 3.000 euros anuals per part de l’empresa de serveis de subministrament d’aigua. Serà la Regidoria de Serveis Socials l’encarregada de valorar quines persones es poden acollir a l’ajut.

Quan hi hagi un impagament, s’estudiaran les possibilitats que té la família en qüestió per fer front a les factures i, si es tracta d’una situació extrema, Sorea es farà càrrec de la despesa a través d’aquest fons.

Segons estableix el conveni, amb l’atorgament de l’ajut, també s’ajornaran les factures pendents de pagament que l’abonat pugui tenir acumulades i així mantenir obert el subministrament. «Un servei bàsic com és l’aigua s’ha de garantir. Les companyies hem de tenir sensibilitat social i fer costat als clients», va remarcar Giralt. Els interessats a acollir-s’hi poden adreçar-se a les oficines dels Serveis Socials de l’Ajuntament, situades a l’edifici de Casa Caritat, a la carretera del Pla.

Segons Cartanyà, l’acord reflecteix la voluntat política de l’actual govern per apostant per les persones. «La principal inversió d’un ajuntament són les persones i les polítiques socials», va remarcar.

Aquesta nova línia d’ajut social se suma a les que ja té obertes l’Ajuntament de Valls per fer front a situacions de pobresa energètica. En aquest sentit, Jordi Cartanyà va destacar que durant el primer semestre de l’any 2015 la Regidoria de Benestar Social ha tramitat 151 ajuts per un import de 14.500 euros per garantir no únicament el subministrament d’aigua, sinó també el de llum i gas. Pel que fa el 2014, l’Ajuntament va concedir més de 200 ajuts per un valor total de 23.000 euros.

El conveni s’emmarca en la moció aprovada pel ple de l’Ajuntament de Valls del 6 de juny de l’any 2014. D’aquesta manera, el consistori es comprometia a aplicar mesures des de la Regidoria de Serveis Socials per atendre de manera immediata les persones amb problemes relacionats amb els serveis bàsics de llum, aigua i gas.

Comentarios
Multimedia Diari