Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Valls inicia els primers passos de creació d’habitages a la plaça de l’Oli

El consistori encarrega l’aixecament topogràfic de l’àmbit i programa per al 2020 els estudis previs i les primeres expropiacions

A. Tudó

Whatsapp
Imatge de la plaça de l’Oli de Valls al centre històric, ahir al matí. FOTO: ALBA TUDÓ

Imatge de la plaça de l’Oli de Valls al centre històric, ahir al matí. FOTO: ALBA TUDÓ

L’Ajuntament de Valls començarà el 2020 els primers passos del projecte per a la recuperació del pany nord de la plaça de l’Oli i la creació de nous habitatges en aquesta emblemàtica plaça del centre històric. La proposta i el calendari va ser un dels punts que es van tractar a la taula del Centre Històric celebrada aquesta setmana. És la primera trobada d’aquest mandat d’aquest òrgan que reunirà periòdicament representants de l’Ajuntament, grups polítics municipals i les associacions de veïns del Barri Antic i del Portal Nou.

L’Ajuntament ha contractat ja la realització de l’aixecament topogràfic de l’espai de la plaça de l’Oli, porxos inclosos, i de la illa de cases delimitada per la plaça de l’Oli i els carrers de la Verdura, Espardenyers i de la Peixateria. L’aixecament topogràfic serà el primer dels estudis previs del projecte i el consistori ha contractat a l’empresa Geodist per import de 900 euros IVA inclòs.

A més, l’Ajuntament ja ha previst una dotació econòmica de 70.000 euros per al 2020 per a realitzar més treballs previs com cales o estudis del subsòl, així com anàlisis d’estabilitat dels arcs i dels espais a conservar de l’espai.

Aquest conjunt d’estudis previs són indispensables per iniciar la redacció del projecte de recuperació de les finques d’aquest espai de la plaça per destinar-les a usos residencials.

Durant el 2020 s’espera poder iniciar també els diferents processos d’expropiació a la zona. Es tracta de 8 immobles que el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)ja preveu que s’expropiïn i que ocupen la major part de les cases que donen a la plaça de l’Oli i també al carrer dels Espardenyers, amb una superfície en planta de 500 m2 i un sostre residencial de gairebé 1.400 m2.

Usos turístics

L’Ajuntament de Valls preveu que en aquests edificis rehabilitats es puguin crear nous habitatges en un projecte que podria incloure a més d’usos residencials també usos turístics, tenint en compte l’atractiu històric i patrimonial de la plaça de l’Oli.

També s’han encarregat estudis topogràfics en dos àmbits situats a l’entorn, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, de l’església de Sant Joan.

D’aquesta manera, es realitzaran estudis topogràfics a l’Hort del Rector i també a l’anomenat Hort d’en Tondo, conjunt de solars que donen a la muralla de Sant Antoni i que van fins a l’aparcament del Barri Antic.

Així s’ha encarregat a l’empresa SI2 l’aixecament topogràfic de l’Hort d’en Tondo per un import de 895 euros i el topogràfic de l’Hort del Rector a l’empresa Farvec Topografia per 762 euros.

Temas

Comentarios

Lea También