Valls ja ha reformat quatre habitatges per a lloguer social

Durant el 2016, l’Ajuntament va destinar 23.582 euros a rehabilitar pisos buits, mentre que enguany la partida pressupostària per a aquesta línia d’ajuts és de 60.000 euros

19 mayo 2017 15:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

M. Plana

La línia de subvencions que l’Ajuntament de Valls va posar en marxa a finals del 2016 per incentivar a propietaris d’immobles buits a reformar-los per tal de destinar-los a lloguer social, de moment està tenint una bona acceptació.

Així, durant els últims mesos de l’any passat es van rehabilitar quatre habitatges de la ciutat per un cost total de 23.582 euros que avui dia ja estan llogats, tot donant resposta a l’objectiu principal de la iniciativa: incrementar el parc d’habitatges destinats a lloguer social, que se situa vora els 145.

Segons explicava durant la presentació de la nova línia d’ajuts el passat mes de setembre el regidor de Serveis Socials i Habitatge, Jordi Cartanyà, la finalitat és «equilibrar el preu del mercat amb la quantitat que poden pagar les persones amb menys recursos».

Per a aquest 2017, la línia d’ajuts segueix endavant amb una dotació pressupostària per part de l’Ajuntament de Valls de 60.000 euros. A diferència de l’any anterior, aquesta vegada hi haurà dues resolucions, una al maig-juny, i una segona al juliol-agost, amb la finalitat que els propietaris puguin avançar la rehabilitació dels seus habitatges i es puguin posar en lloguer social al més aviat possible.

Les subvencions van dirigides als propietaris que vulguin destinar el seu habitatge a lloguer social o bé a aquells propietaris d’habitatges desocupats que facin obres de reforma per després destinar l’immoble a lloguer social. Cada un dels beneficiaris podrà rebre fins a un màxim de 6.000 euros, tot cobrint la totalitat de les despeses. Les obres de reforma inclouen totes aquelles actuacions destinades a garantir l’habitabilitat del pis en qüestió.

Els propietaris s’hauran d’adreçar a l’Oficina Local d’Habitatge i signar un conveni per un període de tres anys i un contracte de lloguer per un període mínim de 12 mesos. A més a més, disposaran d’una pòlissa multirisc gratuïta, d’assistència jurídica i garantia de cobrament del lloguer de 6 a 12 mesos.

El consistori aplica aquesta mesura a través del Pla Local d’Habitatge i el nou Protocol per a la Mobilització d’Habitatges Buits.

Comentarios
Multimedia Diari