Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Valls licita el projecte de rehabilitació de Ca Xapes per 2,4 milions d’euros

L’edifici, testimoni de l’arquitectura industrial de mitjan segle XIX, tornarà a ser la seu de la Llar del Jubilat.Està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local i fins al 2009 va acollir el centre de la gent gran

Alba Tudó

Whatsapp
Imatge de l’exterior de l’edifici Ca Xapes de Valls. FOTO: DT

Imatge de l’exterior de l’edifici Ca Xapes de Valls. FOTO: DT

La junta de govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat el plec de clàusules per a la licitació de les obres de rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes perquè torni a acollir la Llar del Jubilat. 

L’import de la licitació és de 2.419.000 euros. El projecte contempla mantenir la volumetria i la composició de les façanes protegides. L’espai té 2.050 metres quadrats de superfície construïda dividits en tres plantes, que es distribuiran per acollir els diferents serveis de l’entitat.

L’edifici, testimoni de l’arquitectura industrial de mitjans del segle XIX, està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local. Fins el 2009 va acollir el centre de la gent gran. Per aquest motiu, el projecte contempla mantenir la volumetria i composició de les façanes protegides de Ca Xapes –tant la del carrer Muralla de Sant Antoni com la dels carrers Paborde i Pantà- que es rehabilitaran de manera completa.

També es conservaran forges i sostres encavallats de l’edifici industrial original. L’interior es reformarà per fer-ho més accessible i funcional a les necessitats de l’equipament i activitats de la Llar, entitat que fins l’any 2009 va ocupar l’edifici i que, un cop es completin les obres, podrà tornar a la seva històrica seu.

D’aquesta manera, els 2.050 m2 de superfície construïda de les tres plantes interiors de l’edifici es distribuiran per acollir els diferents serveis de l’entitat. Així, donant prioritat a l’accessibilitat, a peu de carrer i amb accés directe des de l’exterior s’hi instal·laran les sales que acullen els serveis que apleguen més participants, en concret, la cafeteria amb prop de 100 m2 i un saló de ball de més de 220 m2 que podrà operar també com un espai polivalent per a diverses activitats. 

En aquestes dues sales s’hi sumen a la planta baixa la cuina i la recepció de l’equipament. La primera i segona planta acolliran el gruix de despatxos i sales per activitats, entre aquests un ampli gimnàs de més de 150 m2, l’aula d’informàtica, l’aula d’informàtica i un espai que s’ha denominat biblioteca però que tindrà funcions polivalents. 

També hi ha haurà un ampli saló d’actes que recuperarà l’encavallat original de fusta del sostre. Una escala i l’ascensor, a la zona central de l’edifici, comunicaran les diverses plantes. A la tercera i última planta s’hi ubicaran els quadres tècnics i d’instal·lacions, mentre que la coberta s’impermeabilitzarà i, a la vegada, se’n reforçarà tota l’estructura.

Recuperació muralla 

L’Ajuntament ha establert la necessitat que el projecte de recuperació de la muralla medieval de Sant Francesc incorpori un estudi arqueològic del subsòl de la zona. Per aquest motiu, la Junta de Govern ha aprovat desistir del procediment de contractació per tal d’ampliar el plec de clàusules en aquest punt i assegurar així que la nova licitació per a la redacció del projecte tècnic integri la totalitat d’aspectes necessaris per a l’actuació prevista d’enderroc, reinterpretació i urbanització de la muralla de Sant Francesc entre la plaça de Sant Francesc i el carrer de Sant Sebastià.

Temas

Comentarios

Lea También