Valls millorarà les instal·lacions de les escoles Baltasar Segú i Eladi Homs

Amb una inversió prevista de més de 370.000 euros s’ampliaran els espais per a ús docent amb noves aules

30 junio 2020 08:30 | Actualizado a 13 julio 2020 17:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat projectes de millora de les instal·lacions de les escoles Baltasar Segú i Eladi Homs amb una inversió prevista de més de 370.000 euros. Els projectes aprovats inicialment per la Junta preveuen l’ampliació d’espais per a ús docent amb noves aules i, en el cas del Baltasar Segú, contempla la reforma integral de la cuina que passarà a ser completament nova.

Tan al Baltasar Segú com a l’Eladi Homs es reformaran parts de l’equipament com els antics habitatges dels conserges, des de fa anys desocupats, que seran reconvertits en noves aules. D’aquesta manera, es compensarà la falta d’espai que pateixen per a ús docent les dues escoles i, tan a l’Eladi Homs com al Baltasar Segú es crearan dues aules noves.

En el cas del Baltasar Segú també s’ha previst la reforma integral de la cuina, redistribuint espais i amb una instal·lació completament nova que permetrà millorar molt el servei de menjador ja que es podran preparar la totalitat dels àpats a la mateixa escola. En l’actualitat, el centre no compta amb una cuina equipada i el servei de menjador es realitza mitjançant càtering extern.

Aquests dos centres són els que més temps feia que no s’hi havien fet inversions importants

La nova cuina i el seu magatzem tindran una superfície de més de 50 m2, en una actuació al Baltasar Segú que també contempla millores a la zona de terrassa on s’hi instal·larà una pèrgola per protegir l’espai del sol. Amb la reconversió dels antics habitatges dels conserges de les dues escoles també s’ha previst la millora de l’aïllament acústic i tèrmic amb la renovació total dels tancaments, la instal·lació d’un nou sistema de calefacció així com la modernització de les respectives instal·lacions elèctriques, d’aigua i de telecomunicacions.

A més, els projectes preveuen la instal·lació de sanitaris en aquests espais. Aquests dos centres són les dues escoles de primària de Valls on feia més temps que no s’hi havien efectuat inversions importants de millora, després de les ampliacions i reformes integrals efectuades durant l’última dècada a la Candela, l’Eugeni d’Ors i l’Enxaneta.

Modernització d’enllumenat

També han aprovat la inversió de 9.700 euros per a la modernització d’un nou tram de l’enllumenat públic de la carretera del Pla. Així, després de la modernització en diferents fases de l’enllumenat a l’entrada a Valls per aquesta via, així com dels trams entre les places de la Font de la Manxa, de la Creu i del Cementiri. Ara la Junta de Govern ha aprovat la inversió al tram que faltava entre els carrers Francesc Costas i Mestral, a l’alçada dels Pisos de Muñoz. En aquest tram es millorarà l’enllumenat amb tecnologia led.

I, per últim Valls ha aprovat contractar per 8.470 euros a l’empresa Vectia Ingenieria els treballs de redacció de la modificació del projecte de rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes que havia quedat desert.

Comentarios
Multimedia Diari