Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Valls obre una línia d'ajuts per facilitar l'accés dels joves a l'habitatge de lloguer

Podran demanar la subvenció les persones d'entre 18 i 35 anys que hagin llogat un habitatge a partir de l'1 de gener de 2016

Redacció

Whatsapp
Habitatges desocupats al carrer Paborde de Valls. FOTO: M. P. / DT

Habitatges desocupats al carrer Paborde de Valls. FOTO: M. P. / DT

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat la línia de subvencions municipals per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge de lloguer previst al programa de la Regidoria de Joventut i Acció Cívica per un import de 21.910 euros. Aquesta és la primera convocatòria d’ajuts municipals específica per tal de facilitar l’accés a l’habitatge als joves per tal d’afavorir la seva emancipació.

El programa s’impulsa des del Servei de Joventut del consistori VallsJove i forma part dels projectes destinats a afavorir el desenvolupament personal i professional dels joves i que, junt amb els aspectes vinculats a l’accés a l’habitatge, es concentren en aspectes com els de formació i treball. Es prioritza per a la concessió de les subvencions els joves que lloguin un habitatge al Barri Antic, amb l’objectiu de fomentar que hi estableixin residència i que es contribueixi així a la regeneració urbana del centre històric i al rejoveniment progressiu de la seva població.

Podran sol·licitar la subvenció les persones joves (entre 18 i 35 anys) que hagin llogat un habitatge a partir de l’1 de gener de 2016. Aquestes subvencions tenen per objecte ajudar les persones joves residents a Valls a fer front a les despeses d’accés a l’habitatge. A la vegada, les subvencions es concediran en funció dels ingressos de la unitat de convivència dels joves. També els joves amb discapacitat, membres de famílies nombroses o monoparentals, en situació d’atur o en altres situacions socials o econòmiques de vulnerabilitat tindran preferència en la concessió de subvencions. Per accedir als ajuts, cal estar empadronat i residir efectivament a Valls des de fa 2 anys i que els pares dels sol·licitants no siguin propietaris de dos o més habitatges, llevat que s’acrediti la impossibilitat real de destinar-los a l’habitatge dels fills.

El preu màxim del lloguer de l’habitatge no pot superar els 500 euros per acollir-se a les noves subvencions. En cas de concessió dels ajuts, aquests cobriran les despeses dels dos primers mesos de lloguer, així com les vinculades a l’administrador de finques. D’aquesta manera, s’ajuda el jove a fer front a la despesa inicial, un dels frens principals per als joves a l’hora de plantejar-se emancipar-se dels pares i llogar un habitatge. Les noves bases s’han elaborat conjuntament amb la Regidoria d’Habitatge. En aquest sentit, els interessats i sol·licitants es poden adreçar a l’Oficina Local d’Habitatge-Provalls, des d’on se centralitzaran totes les gestions i es resoldran totes les qüestions vinculades a la nova línia de subvencions.

Tot plegat se suma a l’altre projecte impulsat des de Valls en matèria d’habitatge: la convocatòria de les línies de subvencions municipals a l’IBI i obres de rehabilitació d’habitatges que es destinin a lloguer social.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También