Valls obre una línia d'ajuts per facilitar l'accés dels joves a l'habitatge de lloguer

Podran demanar la subvenció les persones d'entre 18 i 35 anys que hagin llogat un habitatge a partir de l'1 de gener de 2016

19 mayo 2017 15:28 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat la línia de subvencions municipals per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge de lloguer previst al programa de la Regidoria de Joventut i Acció Cívica per un import de 21.910 euros. Aquesta és la primera convocatòria d’ajuts municipals específica per tal de facilitar l’accés a l’habitatge als joves per tal d’afavorir la seva emancipació.

El programa s’impulsa des del Servei de Joventut del consistori VallsJove i forma part dels projectes destinats a afavorir el desenvolupament personal i professional dels joves i que, junt amb els aspectes vinculats a l’accés a l’habitatge, es concentren en aspectes com els de formació i treball. Es prioritza per a la concessió de les subvencions els joves que lloguin un habitatge al Barri Antic, amb l’objectiu de fomentar que hi estableixin residència i que es contribueixi així a la regeneració urbana del centre històric i al rejoveniment progressiu de la seva població.

Podran sol·licitar la subvenció les persones joves (entre 18 i 35 anys) que hagin llogat un habitatge a partir de l’1 de gener de 2016. Aquestes subvencions tenen per objecte ajudar les persones joves residents a Valls a fer front a les despeses d’accés a l’habitatge. A la vegada, les subvencions es concediran en funció dels ingressos de la unitat de convivència dels joves. També els joves amb discapacitat, membres de famílies nombroses o monoparentals, en situació d’atur o en altres situacions socials o econòmiques de vulnerabilitat tindran preferència en la concessió de subvencions. Per accedir als ajuts, cal estar empadronat i residir efectivament a Valls des de fa 2 anys i que els pares dels sol·licitants no siguin propietaris de dos o més habitatges, llevat que s’acrediti la impossibilitat real de destinar-los a l’habitatge dels fills.

El preu màxim del lloguer de l’habitatge no pot superar els 500 euros per acollir-se a les noves subvencions. En cas de concessió dels ajuts, aquests cobriran les despeses dels dos primers mesos de lloguer, així com les vinculades a l’administrador de finques. D’aquesta manera, s’ajuda el jove a fer front a la despesa inicial, un dels frens principals per als joves a l’hora de plantejar-se emancipar-se dels pares i llogar un habitatge. Les noves bases s’han elaborat conjuntament amb la Regidoria d’Habitatge. En aquest sentit, els interessats i sol·licitants es poden adreçar a l’Oficina Local d’Habitatge-Provalls, des d’on se centralitzaran totes les gestions i es resoldran totes les qüestions vinculades a la nova línia de subvencions.

Tot plegat se suma a l’altre projecte impulsat des de Valls en matèria d’habitatge: la convocatòria de les línies de subvencions municipals a l’IBI i obres de rehabilitació d’habitatges que es destinin a lloguer social.

Comentarios
Multimedia Diari