Valls obrirà diumenge el calendari dels Tres Tombs a la província

Són un dels primers que se celebren a tot Catalunya i els més matiners de la demarcació de Tarragona

19 mayo 2017 20:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un any més, els Tres Tombs de Sant Antoni de Valls seran un dels més matiners de Catalunya i els primers a celebrar-se a la província de Tarragona. L’esdeveniment tindrà lloc aquest diumenge al matí amb l’arribada de 300 participants procedents d’arreu de Catalunya i les comarques de Castelló. Així, es donarà el tret de sortida a les diferents trobades que tindran lloc durant els pròxims mesos a la demarcació.

Carros carregats de caixes, llenya, cereals, sacs, botelles i palla i estirats per dos, tres, quatre o cinc cavalls recorreran a partir de les 11.30 h i fins a les 14 h els carrers del centre de Valls tot donant tres tombs al voltant de l’església de Sant Antoni.

Entre els carros participants, destaquen els dos que són propietat de la Societat de Sant Antoni de Valls, l’entitat organitzadora. Un és el construït pel carreter vallenc Bonet i que participa en els Tres Tombs des de la dècada dels anys 40 del segle XX.

D’altra banda, hi ha el carro gran de traginers, restaurat íntegrament el 2011. Aquest és l’element més esperat de la festa i tanca la comitiva des de l’any 1987.

El punt neuràlgic de la 37a edició dels Tres Tombs de Valls arribarà passada la una del migdia. Serà en aquell moment quan els carros passaran per la plaça del Blat i baixaran pel carrer Major, tot superant el tram conegut popularment com ‘els tombs de l’ajuntament’. A més a més, al llarg de la jornada, l’església de Sant Antoni estarà oberta i el toc manual de campanes anunciarà la benedicció de cavalleries i de tots els animals domèstics.

Com a prèvia de la festa, aquest dissabte a partir de les set de la tarda es farà una petita cercavila que recorrerà els principals carrers de Valls. L’itinerari començarà al Kursaal i passarà per carrers com el de Sant Antoni, Major, plaça del Blat, la Cort, el Pati o la Font de la Manxa.

Comentarios
Multimedia Diari