Valls presenta uns pressupostos de 2,4 milions d'euros en inversions

La partida més destacada és la destinada a la finalització completa del Museu Casteller, amb 605.000 euros que seran destinats tant a l'edifici com a la part museogràfica

19 mayo 2017 17:23 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’equip de govern de l’Ajuntament de Valls, format per CiU i ERC, va presentar ahir a la tarda el pressupost municipal per a l’exercici 2017, una proposta que compta amb un total de 26.742.400 euros, gairebé 1,2 milions d’euros més que l’any passat, i un capítol d’inversions dotat amb 2.406.000 euros.

D’entre les diverses partides destaca la del Museu Casteller de Catalunya. Es tracta del projecte que compta amb una dotació econòmica més important, 605.000 euros, que serviran per enllestir la totalitat dels treballs, tant des del punt de vista de l’edifici com de la part museogràfica, és a dir, el contingut del Museu.

Actualment, l’equipament (ubicat entre la plaça del Blat i la de l’Oli) es troba en fase constructiva del continent, esperant que l’edifici estigui finalitzat a finals d’aquest 2016. Paral·lelament s’està treballant amb l’elaboració de la part museogràfica amb la gravació dels audiovisuals. Posteriorment, de cara al 2017 i un cop estigui finalitzat l’edifici, s’haurà de muntar la part expositiva, de tal manera que es preveu que l’equipament estigui en funcionament a finals de 2017.

Més enllà dels 605.000 euros per completar la totalitat del projecte, a l’Àrea de Cultura també es reserven 240.000 euros més per al posicionament turístic i promoció del Museu abans de la seva posada en funcionament.


Rehabilitació de Ca Xapes
Una altra de les inversions destacades és la redacció del projecte de rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes, partida dotada amb 90.000 euros. Amb aquesta acció, s’espera iniciar al més aviat possibles les obres per tal d’adequar aquest edifici de propietat municipal que compta amb importants deficiències estructurals.

D’aquesta manera, l’immoble tornarà a ser la seu de la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls, actualment instal·lada de forma provisional en un local cedit per l’Ajuntament al carrer Mare Maria Güell, a l‘estació d’autobusos.

Pel que fa a Via Pública, també destaca la nova inversió de 340.000 euros per reformar urbanísticament el passeig dels Caputxins (la segona més important dels pressupostos darrere del Museu Casteller), així com la també adequació del carrer Segrià, al Barri de les Comarques, per 50.000 euros. D’altra banda, l’Ajuntament invertirà 150.000 euros per adquirir immobles del Barri Antic.


Participació ciutadana
Del pressupost 2017 destaca especialment l’important augment en participació ciutadana i igualtat. Concretament, la inversió serà de 61.000 euros, que suposa un increment del 40,2% respecte al 2016.

A més a més, s’introdueix en el pressupost d’inversions una partida de 75.000 euros que els ciutadans podran decidir a què es destinen a través d’un procés participatiu.

Comentarios
Multimedia Diari