Valls promociona la calçotada amb un joc de taula temàtic

La Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls ha creat amb l'ajuda d'il·lustradors locals una adaptació del joc de l'oca on el protagonista és aquest producte tan vallenc

19 mayo 2017 16:42 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Donar a conèixer el món dels calçots d’una forma amena i divertida és l’objectiu del ‘Joc del Calçot’, promogut per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls i elaborat per il·lustradors vallencs. Es tracta d’una adaptació del tradicional joc de l’oca on els protagonistes són els calçots sota el lema ‘de calçot a calçot i tiro perquè es pot’.

El taulell consta de 63 caselles il·lustrades amb diverses escenes a través de les quals s’expliquen quatre aspectes per tal de fer divulgació del producte. Primerament es fa incís en la història del calçot, des de l’inici amb el seu descobriment per part del vallenc conegut com a Xat de Benaiges, fins a l’actualitat amb l’IGP, que vetlla per la qualitat del producte.

A continuació es parla del cultiu d’aquest producte, les diverses fases i les eines que s’utilitzen, i se segueix amb el ritual de la calçotada i tot allò necessari per gaudir-ne.

El quart i últim aspecte tractat és la difusió i expansió d’aquest producte vallenc per arreu del món. En aquest cas, per exemple, una de les caselles està il·lustrada amb un parell d’extraterrestres que mengen calçots a l’espai.

El joc també inclou un aspecte diferenciador respecte a l’oca. En aquest sentit, en algunes de les caselles hi ha un interrogant, element que indica que el jugador haurà de respondre a una pregunta relacionada amb els calçots tot agafant una de les 50 cartes incloses a la caixa.

El joc va dirigit tant a grans com a petits, majors de 5 anys, i es posarà a la venda el proper diumenge 29 de gener, en el context de la celebració de la Gran Festa de la Calçotada de Valls. Aquell dia el preu promocional serà de 15 euros i es podrà trobar en tres punts habilitats al Pati, el carrer de la Cort i la plaça del Blat. Posteriorment, el producte es començarà a vendre per 20 euros a agrobotigues de les quatre comarques IGP Calçot de Valls: Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès.

El regidor de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, Òscar Peris, va assegurar ahir durant la presentació que aquest serà «un impacte simpàtic tant per als vallencs, com les escoles i els visitants». Així mateix, l’alcalde Albert Batet destacava: «No som prou conscients de la potència del calçot».

Comentarios
Multimedia Diari