Valls reajusta les partides a favor de l'entorn del Museu Casteller

L'Ajuntament ha decidit prioritzar alguns projectes mentre que d'altres de 'no tan urgents' es recuperaran el 2017

19 mayo 2017 19:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls ha decidit reordenar diverses partides pressupostàries per tal de garantir l’execució d’aquells projectes que es consideren «prioritaris», com és el cas del Museu Casteller de Catalunya i els carrers adjacents a l’equipament.

Concretament, es farà una injecció de prop de 240.000 euros per la millora d’aquest entorn, fet que suposa doblar la partida inicial amb un total de 497.000 euros. Amb aquesta acció es farà una rehabilitació completa del tram que hi ha entre el Museu i la plaça del Blat i quatre carrers de l’entorn (Sant Oleguer, Verdura, Espardenyers i Forn Nou) que inclourà xarxa de clavegueram, aigua i pavimentació, uns treballs que aniran acompanyats per un seguiment arqueològic.

En aquesta mateixa línia, també s’ha optat per millorar l’enllumenat del Barri Antic doblant aquesta partida i dotant-la d’un total de 400.000 euros. Finalment, es destinaran 540.000 euros més al Museu Casteller que seran per al projecte museogràfic.

Un altre dels projectes que l’Ajuntament de Valls vol potenciar aquest 2016 és l’adquisició d’immobles de l’àmbit de la muralla de Sant Francesc amb una ampliació de 250.000 euros els recursos destinats, fet que suposa un total de 500.000 euros.

Comptant amb un romanent de tresoreria positiu de més de 2,5 milions d’euros, el consistori hauria pogut utilitzar aquests diners per al refinançament, però segons explicava ahir l’alcalde de la ciutat, Albert Batet, «preferim no aplicar-lo aquest any ja que, segons la llei ARSAL, hauríem d’amortitzar el 50% de l’endeutament».

És per aquest motiu que l’Ajuntament ha decidit optimitzar els recursos i aprofitar les subvencions de la Llei de barris, que finalitza el 31 de desembre, prioritzant algunes partides i deixant per al 2017 altres que no s’han considerat urgents. «Es fa una reestructuració i, per tant, no representa cap renúncia», puntualitzà el regidor de Benestar Social i Habitatge, Jordi Cartanyà.

Per exemple, es retiren 180.000 euros de l’adquisició de Ca Padró, ja que primerament es vol concretar el cost de les obres per al manteniment de l’edifici, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. D’altra banda, es rebaixen 297.000 euros de Ca Xapes, l’antiga seu de la Llar del Jubilat, que s’ha de rehabilitar.

Malgrat tot, el consistori utilitzarà part del romanent de tresoreria per retornar la paga extra dels treballadors, treta el 2012, «ja que en aquest cas no s’ha d’amortitzar», explicà Batet.

Comentarios
Multimedia Diari