Valls reconeix la trajectòria de 27 persones i entitats de la ciutat

Un dels momentsmés emotius va ser l´entrega del premial Vallenc de l'Any, atorgat a dos científics

19 mayo 2017 22:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per 32è any, Valls ha homenatjat el seu teixit social, associatiu i econòmic amb la celebració d’una nova edició de la Nit de Premis. L’acte, presidit pel delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, va tenir lloc la nit de dissabte al Centre Cultural, un espai que es va omplir de gom a gom de premiats, familiars i autoritats.

Enguany, l’esdeveniment ha comptat amb un nou format pel fet d’incloure’s en el context de la Festa Major de Sant Joan. Així, amb l’objectiu de no interferir en la resta d’actes, el repartiment de premis va començar mitja hora abans del que era habitual i es va organitzar en dos blocs separats pel sopar.

En total es van donar 27 guardons repartits entre 17 premis atorgats per 12 entitats i empreses vallenques. Els dos reconeixements més destacats es van deixar per al final: el Vallenc de l’Any i la Iniciativa Cívica.

Primer va ser el torn de l’Espai de l’Estudiant i el Col·legi Claret, reconeguts per la seva trajectòria i tasca feta a la ciutat. Finalment, va arribar el guardó més preuat, el Vallenc de l’Any, que enguany, per primer cop, ha estat compartit entre dues persones. Es tracta de Laia Vilà Nadal i Josep Maria Poblet Rius, dos investigadors vallencs que han participat en l’equip de científics que han descobert una molècula capaç de millorar els dispositius de memòria flash.

Emocionats, tots dos van pujar a l’escenari a recollir el diploma de la mà de l’alcalde de Valls, Albert Batet, i el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin. «S’ha de reivindicar la ciència com a activitat cultural», va assenyalar Laia Vilà, mentre que Josep Maria Poblet va destacar que els premis «són una bona manera per trobar el contacte amb la societat civil».

L’acte va ser conduït pels presentadors Raül Molina i Irene Ferré, i va comptar amb l’actuació de la cantant i actriu vallenca Cristina Murillo, acompanyada al piano per Medir Bonachi.

Malcasats de Catalunya

L’acte central de la jornada d’ahir va ser la 1a Mostra de balls de vells, dames i vells i malcasats de Catalunya. Era la primera vegada que es feia una trobada d’aquestes característiques i, de fet, es va realitzar en un context molt especial: la commemoració dels 10 anys de la recuperació del Ball de Vells de Valls.

L’acte inicial va venir marcat per un aire de caire institucional, però també carregat d’humor. Eren les 12 h quan els batlles de les set agrupacions invitades començaven a enfilar per les escales de l’Ajuntament i entraven al Saló de Plens, on els esperava l’alcalde de la ciutat, Albert Batet, acompanyat pel batlle del Ball de Vells de Valls.

Després de la recepció, on cada ball va rebre una figureta com a record, els alcaldes van iniciar pels carrers del centre del municipi una cercavila de crida a la festa acompanyats per la música de Fenya rai trad. Amb aquesta acció, es donava el tret de sortida a la trobada.

Paral·lelament, vallencs i vallenques van poder gaudir d’un distès vermut sota el tendal de la plaça de l’Oli. Mentre la gent feia un mos, de fons els acompanyava la música de Folkatr3s, Fenya rai trad, els grallers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i l’Escola de grallers de la Colla Joves Xiquets de Valls.

La tarda començava amb la Trobada de corals vallenques. A la ciutat ja és tradició que el diumenge abans dels dies centrals de la Festa Major s’apleguin totes les formacions en un concert. Ahir la trobada arribava a la seva 25a edició amb la participació del Cor Audite, Cor Divisi, Coral Infantil Cors Alegres, Coral Espinavesa, Coral Terpsícore i Societat Coral Aroma Vallenca.

Mentrestant, places i carrers del barri antic s’omplien de sàtira local amb unes parelles molt mal avingudes que feien públiques les seves desavinences. Després de recórrer el nucli de la ciutat, les agrupacions es van trobar a la plaça de l’Oli i van protagonitzar una ballada conjunta.

Pocs minuts després, si algú parava bé l’orella podia escoltar una música que volava alt per sobre els edificis, tot acompanyant la vesprada. Eren els ministrers, que havien pujat als campanars de la ciutat per recuperar una antiga tradició. Maria del Mar Bonet tancava la jornada amb una actuació a la plaça de l’Oli.

Comentarios
Multimedia Diari