Valls redueix l'endeutament a 'mínims històrics'

L'alcalde destaca que s'inverteix més en partides socials i en foment de l'ocupació i que es baixen impostos

19 mayo 2017 23:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls liquidarà el pressupost del 2014 en el ple del pròxim divendres amb un romanent positiu de 2,5 milions d'euros, segons han anunciat l'alcalde del municipi, Albert Batet, i la regidora d'Hisenda i Finances, Assumpció Casañas. Ambdós han destacat una reducció "important" de l'endeutament municipal. El volum del deute sobre els ingressos corrents és del 62,8%, deu punts menys que el 2013 i "mínim històric" que "confirma la tendència a la baixa" del deute en la última dècada. Aquesta circumstància ha permès situar el consistori en una situació econòmica "sanejada". L'endeutament bancari a llarg termini es va reduir l'any passat un 6,5% i, respecte del 2011, la reducció acumulada és de l'11,8%.

 

Batet ha subratllat que s'han destinat menys diners a interessos i bancs i més "a les persones", augmentant "any rere any" les partides socials i de foment de l'ocupació. La situació econòmica del consistori ha permès també reduir la pressió fiscal i tirar endavant inversions amb obres públiques que "generaran en els propers mesos 270 llocs de treball directes en el sector de la construcció".

 

Entre els indicadors de la liquidació del pressupost de l'Ajuntament de l'any 2014 sobresurt també la reducció del període mig de pagament a proveïdors, segons s'indica des del consistori. En concret, a finals del 2014 l'Ajuntament pagava per sota dels 30 dies als seus proveïdors, tres vegades més ràpid del que ho feia a principis del 2013.

Comentarios
Multimedia Diari