Valls reduirà un 6% el rebut de l’impost de IBI per a l’exercici 2018

El pròxim ple del consistori vallenc, que tindrà lloc aquest dilluns, debatrà la modificació de les ordenances fiscals 

31 agosto 2017 11:08 | Actualizado a 31 agosto 2017 11:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Valls debatrà aquest dilluns, 4 de setembre, la modificació de les ordenances fiscals municipals per a l’exercici 2018. La proposta, aprovada a la comissió informativa de Serveis Interns prèvia al debat en la pròxima sessió plenària, inclou una reducció de la pressió fiscal per a l’any vinent. 

D’aquesta manera es reduirà en un 6% el rebut que paguen els ciutadans per l’impost de béns immobles de naturalesa urbana –l’impost que representa la part més important de la recaptació fiscal municipal– i, a la vegada, es congelaran la resta d’ordenances fiscals.

En concret, la quota municipal que s’aplicarà a l’impost de béns immobles per al 2018 baixarà a un tipus del 0,931 que, combinat amb el fet que no hi haurà augments en els valors cadastrals, suposarà una reducció del rebut de l’IBI del 6%. 

La darrera comissió informativa de serveis interns va debatre aquesta modificació d’ordenances que està previst que s’aprovi en el pròxim ple. 

La proposta fiscal per al 2014 també inclou la congelació de la resta d’impostos, taxes i preus públics. En aquest sentit, entre les principals ordenances que es congelen hi ha la taxa per a la recollida d’escombraries que situarà, per cinquè any consecutiu, el rebut en 114,20 euros. 

El bitllet del bus urbà es mantindrà gratuït per a tots els pensionistes i majors de 65 anys

De la mateixa manera, l’impost sobre els vehicles de tracció mecànica es mantindrà congelat l’any 2018, consolidant d’aquesta manera la reducció que l’Ajuntament ja va aplicar els anys 2015 i 2016. Així, per exemple, el propietari d’un vehicle d’entre 9 i 12 cavalls fiscals –una de les modalitats de cotxes més habituals del parc de vehicles– pagarà 59,50 euros, un 13% menys del que va haver de pagar l’any 2014.

Altres bonificacions 

La congelació d’impostos per al 2018 també suposa consolidar la reducció aplicada el 2017 de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys o plusvàlua que va permetre rebaixar la quota tributària que s’aplica sobre aquest impost en un 16,7%.

Les ordenances mantindran la totalitat de bonificacions fiscals per a persones en situació de vulnerabilitat social o també per a famílies nombroses. 

També es mantenen per al 2018 el cost zero de la taxa de la llicència per a noves activitats per afavorir la implantació de noves empreses, comerços o serveis, les bonificacions del 95% de l’impost de construccions per a obres al Barri Antic per donar suport a la rehabilitació d’habitatges al centre històric, la rebaixa del rebut de les escombraries per als usuaris habituals de la deixalleria municipal o el bitllet de bus urbà gratuït per a tots els pensionistes i majors de 65 anys.

Comentarios
Multimedia Diari