Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Valls reordenarà l'aparcament dels Mossos amb propostes dels veïns

A més a més de ser un pàrquing, l'àmbit es convertirà en un punt de trobada i oci amb la instal·lació de bancs, papereres, un espai de jocs infantils i la plantació d'arbres

Montse Plana

Whatsapp
Aspecte que té actualment l'aparcament dels Mossos d'Esquadra. Foto: Montse Plana

Aspecte que té actualment l'aparcament dels Mossos d'Esquadra. Foto: Montse Plana

L’aparcament de l’àmbit Mossos d’Esquadra serà reordenat el 2017 amb la finalitat de convertir-lo en un entorn més agradable urbanísticament, un projecte que destaca per haver incorporat les peticions que l’Associació del Barri Antic va fer a l’Ajuntament perquè el pàrquing comptés amb una zona verda i d’oci.

Les converses entre els veïns i la Regidoria del Barri Antic es van iniciar ara fa un any i, de fet, inicialment no hi havia gaires esperances perquè les propostes de l’Associació prosperessin, ja que el projecte de l’Ajuntament ja estava aprovat. Malgrat tot, la Regidoria ha optat per incorporar les peticions.

D’aquesta manera, i amb un pressupost de 70.000 euros, l’aparcament comptarà amb 19 places de pàrquing en bateria, hi haurà dos punts de càrrega i descàrrega per als comerços de la zona i paradistes (un al carrer Santa Úrsula i un altre al de Sant Antoni), s’instal·laran pilones, papereres i bancs en diversos punts, i es plantaran arbres (til·lers, freixes i moreres). En un extrem, tocant al carrer Santa Úrsula, hi haurà un espai de jocs infantils.

També s’aprofitaran els treballs per reforçar l’enllumenat i s’ubicarà un espai per a contenidors d’escombraries.

Les obres s’executaran durant el 2017, un cop hagi finalitzat l’actuació d’adequació del solar que dóna amb el carrer de Santa Úrsula, on l’enderroc de dos immobles ha posat al descobert un arc medieval que es conservarà com a nou element patrimonial.

S’espera que aquests treballs finalitzin aquest mes de desembre i que, per tant, cara el 2017 es pugui executar la reforma d’aquest àmbit. El projecte ja ha estat presentat als veïns.

Un espai provisional

Aquest aparcament, però, és un equipament provisional. La intenció és que en aquest àmbit s’hi construeixi el futur edifici del Centre Cívic, tal com va acordar l’Ajuntament arran d’una acció participativa duta a terme l’any 2006. Malgrat tot, actualment el Centre Cívic està instal·lat provisionalment a l’espai Ca Creus, compartint dependències amb la Biblioteca Carles Cardó, i ara per ara no se sap quan es construirà el nou equipament.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También