Valls retira el Títol d'Alcalde Honorari a Franco i 8 distincions més

Tots dos punts han estat aprovats: el de Franco per unanimitat, mentre que el d'altres distincions, únicmanet ha comptat amb el vot contrari del PP

19 mayo 2017 18:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls ha retirat avui durant el Ple extraordinari celebrat a les 18h el Títol d’Alcalde Honorari i Perpetu a Francisco Franco i 8 distincions més concedides entre la finalització de la Guerra Civil i l’any 1978.

En aquest últim cas, es tracta del títol de Vallenc Adoptiu a Francisco Labadie, procurador a les Corts Espanyoles durant les 10 legislatures del període franquista com a Conseller Nacional; el Fènix de Plata als excombatents de la División Azul; i el de Xiquet de Valls honorari a Laureano López, ministre durant el franquisme i la transició espanyola; Rafael Fernández, governador civil de Tarragona; i Esteban Massaguer, president de la Diputació de Tarragona; així com a José Maria Noguera, Jose Maria Serrano i Antonio Aigé.

Aquests dos punts s'han portat al ple d’acord amb l’informe emès per l’Institut d’Estudis Vallencs en el qual es determina que «no s’observa una incidència manifesta en pro de la ciutat» que justifiqui actualment el manteniment de cap d’aquests títols.

Crítica del PP

Tots dos punts han estat aprovats: el de Franco per unanimitat, mentre que el d’altres distincions, únicmanet ha comptat amb el vot contrari del PP.

En aquest sentit, el regidor del Partit Popular, Francesc Caballero, ha deixat anar algunes crítiques. En el primer cas, referent a la retirada de Títol d’Alcalde Honorari i Perpetu a Franco, el popular ha destacat que els títols de caràcter perpetu «es perden quan la persona en qüestió es mor» i que, per tant, Franco ja no és Alcalde Honorari. «Aquest plenari és totalment innecessari», ha afirmar. Tot i això,ha votat a favor «per evitar malentesos».

Pel que fa al segon punt, sobre la retirada de vuit distincions a entitats i càrrecs polítics de caràcter supramunicipals, Caballero ha decidit votar en contra perquè considera que «les coses no s’han fet bé». En aquest sentit, demana que es revisi si les distincions en qüestió han estat atorgades per mèrits propis o pel càrrec ocupat.

 

Comentarios
Multimedia Diari