Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Valls reviu l'essència del mercat tradicional

Als carrers de la Cort, Jaume Huguet i a la plaça del Pati es pot veure una variada oferta d’articles, productes i motius per a les festes

Alba Tudó

Whatsapp
Una de les parades del Mercat de Nadal de Valls.  FOTO: Alba Tudó

Una de les parades del Mercat de Nadal de Valls. FOTO: Alba Tudó

Figures de pessebre, estrelles, llums de colors, tions, molsa, arbres, plantes de Nadal, vins, caves, mel, torrons, neules, dolços de la festa i altres productes artesanals. Tot això es pot trobar aquest cap de setmana, al Mercat de Nadal i aviram de Valls.


Es tracta d’un dels mercats de carrer més típics i concorreguts de l’any. Al Mercat de Nadal s’hi pot trobar una gran varietat d’oferta d’aus de corral vives, criades de manera casolana, etc. Una àmplia oferta formada per articles i productes artesanals que són més escaients per a les festes nadalenques.
El mercat s’ubica en el centre de la ciutat de Valls (la plaça del Blat, el Pati, els carrers de la Cort i Jaume Huguet).
El Mercat estarà obert avui diumenge de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. El Mercat de Nadal i la Fira de capons i aus se celebren el segon o tercer cap de setmana de desembre. Per a l’ocasió es disposa d’una àmplia zona d’aparcament de vehicles, situada a 150 m de la ubicació del mercat, Pàrquing ‘Barri Vell’, amb entrada per la Muralla de Sant Antoni, i en altres aparcaments municipals senyalitzats, i durant el dia es poden visitar les famoses rajoles de la capella del Roser del segle XVIII, l’Arxiprestal de Sant Joan, il·luminacions extraordinàries, música ambiental als carrers, la mostra d’aparadors i una àmplia programació d’actes, d’activitats i exposicions. Una oportunitat per conèixer elements patrimonials vallencs singulars.


El mercat és coordinat per la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Unió de Botiguers de Valls, Criadors Locals d’Aviram i la Societat Sant Antoni i l’objectiu és fer reviure un dels mercats més típics de la ciutat.


Totes aquestes parades comparteixen protagonisme amb uns carrers il·luminats amb llums de Nadal, diverses exposicions i mostres del tradicionari popular català, així com campanyes comercials exclusives per al cap de setmana de la fira. Un altre dels punts forts de la programació és el Pessebre Monumental a la capella del Roser. Una tradició que se celebra cada any.


Durant la jornada d’avui hi haurà la visita del Fumera pel Mercat de Valls. A més es farà la recollida de material reutilitzat per tal de dur a terme els tallers del Parc de Nadal. Diferents activitats per les festes de Nadal i de La Marató ompliran aquest diumenge els carrers de la ciutat.


Història
Valls és una ciutat de tradició de mercats, fires i activitats mercantils. Fa més de vuit segles que celebra mercats setmanals, els dimecres i dissabtes. Amb el Mercat de Nadal a Valls, es reviu de nou el tipisme i la tradició dels pollastres, galls dindi, capons..., vius, posats amb els carros que d’antic utilitzaven els criadors d’aviram per anar a vendre a la capital.


La tradició del mercat es remunta a l’any 1210, quan el rei Pere el Catòlic va atorgar a la vila el privilegi de fer un mercat públic setmanal. Des de llavors, aquesta dinàmica no s’ha trencat mai, i encara avui vallencs i comarcans es donen cita cada dimecres i dissabte per comprar productes frescos al mercat.

Temas

Comentarios

Lea También