Valls s'adhereix a Reempresa per evitar que tanquin els petits negocis

La iniciativa impulsa i assessora a tots aquells que volen cedir la seva empresa i als emprenedors interessats en adquirir-ne una

19 mayo 2017 16:45 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls vol evitar que els mitjans i petits negocis de la ciutat tanquin, i és per aquets motiu que l’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera s’ha adherit al Centre de Reempresa de Catalunya.

Es tracta d’una iniciativa implantada ja en molts punts del país que impulsa i estructura la transmissió d’empreses per tal d’evitar el seu tancament i la conseqüent destrucció d’ocupació. Així mateix, Reempresa pretén crear un mercat únic per a la compra-venda de negocis.

«Les grans empreses ja compten amb l’acompanyament necessari. El repte està en tots aquells petits i mitjans negocis que no disposen de les eines suficients», ha destacat aquest migdia durant la presentació a Valls el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad.

Per la seva banda, l’alcalde de Valls, Albert Batet, ha remarcat el paper que juga l’administració com a «força tractora que ha de posar facilitats als empresaris» ja que «empresa és igual a ocupació», ha dit Batet. A l’acte també han estat presents el president de Vallsgenera, Joan Carles Solé; el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer; i el diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Malràs.

L’adhesió de Valls a la iniciativa s’emmarca dins l’acord de col·laboració per difondre i estendre Reempresa entre la Diputació de Tarragona i Cecot.

Assessorar i acompanyar

El Centre de Reempresa treballa en assessorament i acompanyament a dues bandes: tant amb els interessats a cedir un negoci com amb els emprenedors que volen reprendre una activitat.

En el cas de l’empresari, el propietari majoritari o l’administrador del negoci ha de fer una entrevista amb un consultor del Centre per tal de tenir totes les dades sobre la taula. Es demana que l’empresa en qüestió estigui en funcionament i que pugui seguir activa durant un mínim de 6 mesos. Un cop realitzat aquest primer contacte i s’hagi aprovat la proposta de cessió, es publica un anunci a la pàgina web de Reempresa, www.reempresa.org.

D’altra banda, el Centre també treballa amb aquelles persones, físiques o jurídiques, que volen agafar el relleu d’alguna empresa que vol cedir l’activitat. En aquest cas, també es demana una entrevista presencial.

A partir d’aquí, el Centre assessora i acompanya els diversos processos de cessions i compra per tal d’assegurar l’èxit de la transacció. Quan hi ha dues parts interessades, Reempresa organitza una primera reunió i se signa un acord de confidencialitat entre ambdues parts. A continuació s’inicien les negociacions i se signa una carta d’intencions amb tots els acords establerts. Finalment, es firma el contracte.

Comentarios
Multimedia Diari