Valls sol·licita una subvenció per a la rehabilitació de Ca Xapes

L’Ajuntament ha presentat al PAM de la Diputació diferents projectes

09 julio 2020 06:50 | Actualizado a 09 julio 2020 07:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Valls ha presentat a la convocatòria per aquest mandat del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona la reforma urbanística i de serveis del passeig de l’Estació, la rehabilitació de l’històric edifici de Ca Xapes, la modernització de tot l’enllumenat del barri de Santa Magdalena i les actuacions de millora a quatre camins rurals. En total, els projectes tenen un pressupost global de 3,7 milions d’euros i l’Ajuntament ha sol·licitat finançament al PAM per un import de 689.500 euros.

Al passeig de l’Estació, amb una inversió estimada de 440.000 euros, l’Ajuntament sol·licita subvenció per 260.000 euros, en un projecte que se sumarà a les diferents millores efectuades en els últims anys en aquesta via principal de la ciutat.

Així, s’ha previst la renovació total de les voreres a banda i banda del passeig que s’amplien a l’alçada de les principals cruïlles de carrers, guals i passos de vianants per millorar la seguretat de vianants i que, a la vegada, s’adapten també per eliminar completament barreres arquitectòniques i fer-les accessibles a persones cegues. L’actuació contempla també l’asfaltat dels 950 metres de longitud que sumen els dos carrils de circulació per a vehicles.

Un dels punts principals del projecte és la modernització de la xarxa d’aigua de la zona i per això s’ha previst la substitució de les actuals canonades de fibrociment per unes de noves de fosa.

Via pública

En l’àmbit de la via pública, l’Ajuntament també ha inclòs com a nou projecte la renovació de la totalitat de l’enllumenat del barri de Santa Magdalena que, a més dels nous punts de llum, també preveu l’ús de tecnologia Led. Al barri de Santa Magdalena també s’ha previst la instal·lació de nous focus per reforçar la il·luminació de la pista esportiva.

El consistori sol·licita finançament a la Diputació per 200.000 euros per a un projecte que permetrà el retorn de la Llar del Jubilat a la seva històrica seu i que requerirà una inversió global superior als 3 milions d’euros. Les actuacions preveuen la millora de quatre camins del terme municipal per un import global de 92.000 euros. També, l’Ajuntament de Valls ha sol·licitat subvenció de 87.000 euros per actuar en diferents trams dels camins del Riu, Masmolets, Vilafranca i d’Alió a més de la passera dels Fontanals. Entre els projectes destaquen les millores al camí de Masmolets i al camí de Vilafranca.

Comentarios
Multimedia Diari