Valls tancarà un cap de setmana casteller llarg a la Diada Nacional

Els Torraires de Montblanc volen dur a plaça el 3de7, castell que van descarregar 20 anys després l’any passat. Si la diada els anés bé, no descarten l’atac al 4de7

08 septiembre 2018 09:58 | Actualizado a 09 septiembre 2018 16:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest cap de setmana s’allargarà castellerament parlant i és que dimarts hi ha la Diada Nacional de Catalunya. En total hi ha fins a 6 diades castelleres compreses entre avui i dilluns al vespre.

La primera cita serà avui a la tarda a la Festa Major de la Serra a Montblanc, la festa major local on actuaran els Torraires de Montblanc, la Colla Joves dels Xiquets de Valls i els Castellers de Badalona, formació que no estem acostumats a veure actuar en aquesta zona.

Els Torraires volen aprofitar que és Festa Major i poden arrossegar un bon volum de camises per encarar el gran repte de la temporada, tornar a dur els 7 pisos a plaça.

Precisament l’any passat, en aquesta mateixa actuació, els de la camisa grana aconseguien descarregar el 3de7, fita que no assolien des del 1999.

Aquesta construcció serà amb la qual els d’Ivan Lozano, cap de colla dels Torraires, volen obrir la seva diada. El segon castell que atacarien seria el 2de6 i si tot anés rodat, el 4de7 no queda descartat. D’aquesta manera, si ho descarreguessin tot, farien una actuació que quedaria en el record de la població de Montblanc.

Al seu costat hi actua la Colla Joves dels Xiquets de Valls, que tornen d’uns dies de vacances post Sant Fèlix. Els Diables Vermells volen aprofitar aquesta cita per a donar rodatge a peces d’estructura amb castells de la gamma alta de 8 i, com ja han fet en altres ocasions a Montblanc, volen dur-hi un castell de 9, segurament en forma de 3de9 amb folre i d’aquesta manera també aprofitar per donar rodatge a peces del folre i encarar les grans cites que tenen per davant.

La tercera colla seran els Castellers de Badalona, que no acostumen a actuar a la zona del Camp. Enguany estan fent una temporada regular amb els dos bàsics de 7 com el 4 i 3de7 descarregats. Tot i la distància que separa Badalona de Montblanc i l’hora de la diada, els de la camisa groga voldrien dur-hi algun castell de 7 i acompanyar-ho d’altres construccions de 6.

A la mateixa hora, La Pobla de Montornès celebra també la seva Festa Major, que l’any passat es va haver de suspendre per inclemències meteorològiques, amb la participació dels Xiquets del Serrallo, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Nois de la Torre i els Xiquets del Serrallo.

Els del barri cooperativista de Tarragona la setmana passada actuaven a la Diada de la Unió on van fer el 5de7 i el 3 i 4de7 amb el pilar. Avui, si l’assaig d’ahir al vespre ho confirma, no descarten tornar a dur els castells de 8 a plaça, demostrant la gran capacitat que tenen per a refer-se i sobretot del fons d’armari que tenen, ja que una peça clau en les seves estructures està de baixa castellera, però això no els impedeix fer grans castells.

L’altra colla de Tarragona en actuar són els Xiquets del Serrallo, que la setmana passada van viatjar fins a Andorra per actuar al costat dels seus fillols, els Castellers d’Andorra. Els de la camisa blava tenen intenció de seguir rodant estructures de cara a Santa Tecla i sovintejaran castells de 7 i de 6.

Els Nois de la Torre arriben a aquesta cita després d’una gran Santa Rosalia on van estrenar el 5de7 amb el pilar però no van poder amb el 2de7. Avui tenen algunes baixes destacades que els impedeix tornar a dur el 5de7 i faran els castells de 7 bàsics amb el pilar al mig i el 3 o 4de7.

Finalment els Castellers d’Altafulla també volen dur castell de 7 pisos, en forma de 3de7 i acompanyar-ho del 2de6 i el 3de6 amb el pilar, sempre que siguin prou camises desplaçades a plaça.

Una hora més tard d’aquestes dues cites, a Alcover, els Xiquets d’Alcover tenen la seva diada, on volen completar tres rondes de castells per primer cop aquesta temporada amb el 3de6, 3de6 amb el pilar i el 2e6.

Al seu costat hi actuen els Castellers de Tortosa i els Minyons de l’Arboç. Els de Tortosa volen fer-hi castells de 6 i els de l’Arboç, que a la seva Festa Major van estrenar el 3de7, no descarten dur estructura de 7 pisos.

Paral·lelament i a pocs quilòmetres de distància, a Bràfim se celebra la Diada Nacional amb la participació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, on els de la camisa rosada aprofitarien per rodar estructures i castellers amb castells de la gamma alta de 8.

Diumenge

Diumenge tan sols hi ha una actuació castellera a la Zona Tradicional i és la celebració de la Diada Nacional a La Bisbal del Penedès. Al mític carrer Doctor Robert, conegut per les seves plaques a castells que s’hi han fet, s’hi trobaran els Bous de la Bisbal, els Nens del Vendrell i la Colla Jove de Castellers de Sitges.

Els locals podrien aprofitar la cita a casa per tornar a dur el 3de7, que ja han descarregat dues vegades enguany i acompanyar-ho d’altres construccions de la gamma alta de 6.
Al seu costat hi haurà els Nens, que tornaran a dur a plaça una nova Clàssica de 8 amb el 3de8, 4de8 i 2de7, a l’espera a les pròximes d de tornar a atacar el dos folrat. La tercera colla són els de Sitges que hi duran castells de 7.

Diada Nacional a Valls

Com ja va sent tradicional, cada 10 de setembre a Valls hi torna a haver un cara a cara de les colles vallenques. La Vella i la Joves es veuran la cara i aquest cop serà el quart, si no contem el viatge que van realitzar a principi de temporada a Washington.

Les dues colles hauran actuat al cap de setmana i els hi haurà servit per a rodar estructures i arribar en un bon estat de forma. Les dues formacions van actuar a Sant Fèlix on, per part dels rosats van descarregar el primer pilar de 8 emmanillat i els vermells un nou 2de8 sense folre.

Els d’Albert Martínez en pocs dies tenen la diada del Primer Diumenge de Festes a Tarragona, diada de gran nivell, on voldran dur el millor que tenen i dilluns podrien aprofitar per rodar aquestes estructures amb un pis menys.

Tot i això no es descarta que puguin dur algun castell de Gamma Extra com l’any passat, on van carregar el 2de9 amb folre i manilles. Enguany estan en un estat de forma excepcional i no es descarta el 4de9 amb folre i pilar, 5de9 amb folre o el 9de8.

A l’altra banda de plaça hi seran la Colla Joves, que té un record molt especial d’aquesta diada l’any passat, ja que per primer cop a la seva història van descarregar el 2de8 sense folre, castell que ara sembla que el fan fàcil, i el primer pilar de 8 amb folre i manilles.

Enguany, els de la camisa vermella arriben amb bons resultats i no descarten cap castell que enguany ja hagin fet. Això vol dir que es pot tornar a veure la «bèstia indomable» o treure’s l’espineta de Sant Fèlix amb el 5de9 amb folre. 

Caldrà estar atents a les dues diades prèvies al dilluns i veure quines estratègies i cartes poden jugar aquestes dues colles.

Comentarios
Multimedia Diari