Valls tindrà per primera vegada quatre parcs públics de salut

Estaran ubicats al barri del Fornàs, la Xamora, els Pisos de Clols i a les Comarques i és un dels projectes dels pressupostos participatius

26 mayo 2020 18:00 | Actualizado a 26 mayo 2020 18:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls tindrà el primers parcs de salut a diferents punts de la ciutat. Aquest és un dels projectes dels pressupostos participatius que va guanyar l’any passat i tindrà un cost de 45.000 euros. Es preveu la creació de parcs de salut a la plaça President Companys del barri del Fornàs, a la plaça dels Pins de la Xamora, la plaça de Sant Joan dels Pisos de Clols i al carrer Valls d’Aran de les Comarques.

La ubicació s’ha consensuat amb les quatre associacions de veïns. «L’objectiu d’aquesta xarxa de parcs de salut respon a la necessitat de promoure l’activitat i l’exercici físic a l’aire lliure i reduir el sedentarisme entre la població, en especial adults i gent gran», va assegurar l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré. Va afegir que «al Vilar només hi havia uns pedals que els vam estrenar l’any passat, però això no està considerat com un parc de salut. Creiem que hem d’anar equipant la ciutat d’espais verds i ajudar a la mobilitat de la gent gran».

En aquest sentit, els aparells que comptaran els quatre parcs urbans de salut han estat consensuats per experts en els camps de la salut i de l’esport, seguint les directrius per aquest tipus d’instal·lacions de Dipsalut i la secretaria general de l’Esport i el departament de Salut de la Generalitat. Els quatre parcs estaran dotats amb vuit aparells cadascun per desenvolupar, entre d’altres, les capacitats físiques de força i resistència, flexibilitat, equilibri i agilitat, així com la coordinació oculo-manual.

«És una bona notícia pel barri ja que hi podrà gaudir la gent, però sobretot del barri de la Xamora de dalt ja que la gent que tingui dificultats no hi podran venir. Fa temps que demanem una rampa per accedir-hi», va comentar el president del barri de la Xamora, Andreu Garcia.

De moment, la junta de govern de Valls ha aprovat les memòries tècniques i ha procedit a la licitació del projecte. «Esperem tenir aquests parcs de salut durant aquest any. Dependrà de la licitació i de tots els processos», va remarcar l’alcaldessa.

Els parcs urbans de salut són un grup d’aparells ubicats en un espai a l’exterior, que formen un conjunt visible com a mínim des d’un punt i destinats a fer exercici físic moderat. De fet, han estat creats perquè els pugui utilitzar una àmplia part de la població, tant la població general com l’específica, però els principals destinataris són els adults i la gent gran. No es recomana la seva utilització a menors de 16 anys.

Nou enllumenat al Vilar

La juntade govern ha aprovat la memòria tècnica i els plecs per a la licitació de les obres de modernització de l’enllumenat del barri del Vilar que suposarà una inversió de 46.000 euros. En total, es renovaran 81 punts de llum als carrers Pare Palau, Sant Antoni Maria Claret, Prat de la Riba, Lluís Homs i del Vilar, així com a les places Vil·la Romana i Francesc Layret. El nou enllumenat estarà equipat amb tecnologia Led que augmenta la sensació d’il·luminació a la via pública, més eficient i que a la vegada permet un estalvi energètic de gairebé el 80%.

També la junta de govern ha aprovat l’adjudicació de contracte de les obres de reforma interior d’un edifici situat al carrer del Carme número 12 a l’empresa Montcruma per un import de 107.000 euros. Amb la rehabilitació d’aquest edifici es crearan tres apartaments per atendre casos d’emergència social. Finalment es renovaran les pantalles fluorescents de l’escola Eladi Homs de Valls.

Comentarios
Multimedia Diari