Valls veurà el quart cara a cara de la Colla Vella i la Colla Joves

Avui a les 8 del vespre es tornaran a trobar les dues colles vallenques a la Plaça del Blat en motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya

09 septiembre 2018 19:11 | Actualizado a 11 septiembre 2018 12:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quart cara a cara de les dues colles vallenques. La Diada Nacional de Valls, que es celebra sempre a la vigília de l’11 de setembre al vespre, és una diada relaxada per a les dues formacions, tot i que en els últims anys ha anat guanyant pes i importància dins del calendari casteller.
L’any passat, la plaça del Blat va veure el primer 2de8 sense folre descarregat a la Vila i de la mà de la Colla Joves dels Xiquets de Valls.

Aquest castell fins aleshores tan sols havia pogut ser dominat pels Castellers de Vilafranca, però els Diables Vermells tenen un idil·li amb els castells sense folre. També l’any passat, la Colla Joves va descarregar el seu primer pilar de 8 amb folre i manilles en aquesta diada.

Enguany però, els de la camisa vermella rebaixaran marxes i es prendran la diada amb més tranquil·litat. Avui tenen gent que treballa i per tant no pot venir a la diada i no volen assumir riscos. Les intencions de castells són portar dos castells de 9, segurament el 3de9 amb folre i el 4de9 amb folre i acompanyar-ho d’un castell de la gamma alta de 8 com el 5de8 amb intenció de donar rodatge a aquesta estructura per tornar a passar el castell compost sobre un folre.

Al cantó dret de la plaça hi haurà l’altra colla de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls. L’any passat en aquesta diada els rosats van carregar el 2de9 amb folre i manilles, castell que aquesta temporada no han estrenat encara, i van descarregar el 9d8 com a castell més destacat.

Aquesta temporada estan liderant el món casteller i a cada diada porten el millor que tenen. Tenen moltes cartes sobre la taula i la Vella és d’aquelles colles que fins que no arriben a plaça no desvelen els castells que faran.

En els últims assaigs han treballat el 3de9 amb folre i pilar, castell que no han descarregat mai i el cop que el van provar va ser a la Diada del Mercadal de l’any passat, el van acabar desmuntant. Un altre castell pot ser el 2de8 sense folre que encara no han descarregat a Valls. Tot i això, la Vella té un ventall ampli de castells i caldrà estar atents avui al vespre.

Diada Nacional a La Bisbal

Ahir al migdia, a La Bisbal del Penedès es va celebrar una diada en motiu de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre. En aquesta cita hi actuaven tres colles, els Castellers de la Bisbal del Penedès, els Nens del Vendrell i la Colla Jove de Castellers de Sitges. A primera ronda els Bous de la Bisbal van descarregar el 2de6, el dotzé de la temporada. A segona ronda van atacar el tercer 3de7 de la temporada i van tancar la ronda de castells amb el 4de6 amb el pilar. A la ronda de pilars van descarregar el quart pilar de 5 i van acabar amb un pilar de 4 i un pilar de 4 aixecat per sota. Els Nens del Vendrell per la seva banda, a primera ronda van fer el 4de7 amb el pilar, amb intenció de donar rodatge a l’estructura i qui sap per a poder apujar-ho un pis més. A segona ronda van completar el 3de8 i van acabar la ronda de castells amb el 2d7. A la ronda de pilars, van atacar el primer pilar de 6 de la temporada. L’espadat però es va trencar abans de que es pogues coronar i els hi queda feina pendent que miraran de fer a les proximes diades. La tecera colla van ser la Colla Jove Castellers de Sitges que van fer intent desmuntat de 4de7, 3de7, 4de7, 2de6 i 2 pilars de 4 per tancar la seva actuació.

L’assaig de la Jove de Tarragona

Ahir al migdia, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona va aprofitar el cap de setmana sense actuació per a fer un assaig especial a la Plaça Verdaguer per a poder encarar les grans diades que li vénen: Primer Diumenge de Festes, Santa Tecla de colles locals i el Concurs de Castells.

A les 12 van quedar primer al seu local d’assaig situat al carrer del Cós del Bou, per a fer algunes proves dins del local i després es van desplaçar fins a la Plaça Verdaguer per a fer les proves més grans. Com a proves destacades van fer el 3de10 amb folre i manilles fins a sisens, però van poder col·locar totes les manilles sobre el folre, el 4de9 sense folre fins a sisens i la prova més destacada de totes va ser el 9de9 amb folre fins a quints.

Aquest castell, que l’any passat ja el van assajar, enguany pot tenir molt de protagonisme, ja que tant la Colla Jove com la Colla Vella l’estan assajant des de fa mesos i ha entrat dins la taula de puntuació del Concurs de Castells dins del Grup 7-Sub2, juntament amb el 2de9 sense manilles, i amb una puntuació de 3.670 punts descarregat i 3.190 punts carregat.

Comentarios
Multimedia Diari