Valls viu un duel intens amb una Joves que doma la ‘bèstia’ i una Vella de 10

La Colla Joves completa de nou a la plaça del Blat el 2de8sf, mentre que la Vella carrega el 3de10fm i l’acompanya del 5de9f i el 4de9fp

02 agosto 2018 11:05 | Actualizado a 03 agosto 2018 12:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La diada de Firagost tornava a ser l’escenari d’un duel amb pura essència castellera vallenca. La Colla Vella i la Colla Joves oferien un gran espectacle al públic present completant castells de màxima dificultat, si bé totes dues van marxar de plaça amb feina pendent.

Els rosats obrien plaça amb el tercer 5de9 amb folre del curs. Després d’un peu desmuntat, la ‘supercatedral’ tirava amunt. Amb el moviment habitual en una estructura composta com el cinc, la Vella aconseguia carregar-lo amb relativa facilitat tot i haver de salvar alguna batzegada al pis de quarts de la banda del tres. Amb l’aleta el castell va estabilitzar-se i els del Portal Nou van poder fer una descarregada pausada, sense presses, demostrant el domini que han assolit darrerament amb un castell d’aquesta dificultat. 

A la segona ronda arribava el plat fort del programa dels d’Albert Martínez: el 3de10 amb folre i manilles. Amb un peu propi important, el castell de 10 feia sonar gralles a la primera. L’estructura va pujar a bon ritme, amb una bona feina de les manilles.

Amb l’entrada dels dosos, el pis de setens va començar a tancar-se molt perillosament però l’experiència dels rosats va permetre donar uns segons de més a l’estructura. Amb l’aleta però, el castell estava molt tocat com per poder-lo descarregar i a la sortida de l’acotxador, es va acabar trencant.

La Vella però, demostrava, una vegada més, el seu gran estat de forma refent-se amb un gran castell: el 4de9 amb folre i pilar. La carregada del quatre va ser gairebé perfecta, fet que va permetre que el pilar no patís durant la descarregada de l’estructura exterior.

Amb el pilar sol damunt el folre, el terç de l’estructura va haver de salvar un parell de sotragades per aconseguir anotar-se’l per segon cop enguany. Per tancar, van completar un pilar de 7 amb folre de postal, amb un folre reduït pensat per pujar-lo un pis més ben aviat.

La Joves doma la ‘bèstia’

La Colla Joves Xiquets de Valls encetava la seva actuació amb puntualitat de rellotge. Poc més d’un minut després d’un quart de nou del vespre els segons del 3de9 amb folre es col·locaven a sobre de la pinya. Els de Francesc Ramon validaven l’intent a la primera i el castell tirava amunt.

El tres va pujar amb molt bona mida tot i patir un tremolí constant, controlat en tot moment pels pisos de quarts i quints. Amb la carregada del castell, que va ser força ràpida, es van començar a fer evidents alguns problemes d’encaix entre el folre i els terços del castell, però la rapidesa dels més petits a la baixada no va permetre que la cosa anés a més. Amb tot, bon 3de9 folrat dels vermells, el cinquè de la temporada.

A la segona ronda, els de Francesc Ramon sorprenien la plaça del Blat amb el 2de8 sense folre. No era cap secret que els del carrer d’en Gassó l’havien completat sencer el passat dilluns a l’assaig, però els vermells havien anunciat que era el dia per atacar el 2de9 emmanillat.

Potser per la manca d’algunes camises més a plaça per a garantir el coixí suficient necessari per a un castell d’aquesta magnitud, la Joves va optar per la ‘bèstia indomable’ i, la jugada, els va sortir d’allò més bé. El castell va fer sonar gralles a la primera sota un silenci sepulcral al quilòmetre zero del món casteller. La carregada del castell va ser gairebé excel·lent tot i entregirar-se al pis de quarts i quints de l’estructura.

Amb l’aleta però, el castell va complicar-se i per moments semblava que s’havia de trencar. Fins i tot l’acotxador, que va esperar més segons del compte a la seva posició, va acabar sortint pel mateix pilar quan tot feia indicar que el castell cauria.

Descarregada espectacular amb una defensa que semblava gairebé impossible en un castell d’aquestes característiques, i segon 2de8 sense folre que la Joves completa a la plaça del Blat. Alegria desfermada al rotllo vermell que va dedicar càntics a la Colla Vella demostrant, una vegada més que, més enllà d’estats de forma, la rivalitat a Valls sempre és present.

A la tercera ronda, els vallencs atacaven el primer 4de9 amb folre de la temporada. Amb força cares noves a l’estructura, el castell va pujar serè tot i estar una mica obert de mides. L’estructura va carregar-se amb aparent comoditat però, just després de l’aleta, el castell va descontrolar-se i va trencar-se pels pisos inferiors. Primer 4de9 amb folre carregat dels vermells enguany. La Joves descartava cap pilar de mèrit després de renovar-lo fa pocs dies i tancava la seva gran actuació de Firagost amb tres pilars de cinc. 

Comentarios
Multimedia Diari