Veïns de Valls denuncien el difícil accés a casa seva a través del camí del Riu

Reivindiquen que la via sigui anivellada perquè hi puguin accedir tot tipus de vehicles. La petició ja va ser feta fa set anys

19 mayo 2017 23:20 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«El meu pare gairebé no pot caminar i, si algun dia necessita ajuda, per aquest camí no hi pot passar una ambulància», denuncia la Montse. Des del 2003 la seva família té un habitatge a les hortes del camí del Riu, a la C-37 entre Valls i Alcover, i per just al costat de casa seva hi passarà el tram del Morell-variant de Valls de la futura A-27.

Fins al moment no els han expropiat terreny, però l’entrada original al camí ha quedat tallada per les obres. L’alternativa que se’ls ha donat és accedir pels Fontanals, «una entrada criminal perquè està just abans d’un tomb», explica l’Emilio, el marit de la Montse.

La visibilitat és un problema, però el que preocupa més als set veïns afectats és l’estat del camí, de titularitat municipal. La Pepi, una altra veïna, mostra els clots que hi ha al terra i recorda que un dia va punxar una roda amb uns rocs. El camí és estret, una figuera creix en un marge i amb el bon temps, la vegetació comença a créixer estrenyent encara més la via. «No cal que ens l’asfaltin, únicament demanem que ens netegin el camí i que l’anivellin perquè puguem arribar a casa nostra com qualsevol altra persona», diuen dues germanes també afectades. L’Emilio recorda que tots ells paguen impostos i que, per tant, tenen dret que l’Ajuntament de Valls atengui la seva demanda.

No és una qüestió que vingui d’ara, la sol·licitud es va fer fa set anys en una acta que data del 3 de desembre de 2007, on a més d’«altres manifestacions dels interessats» hi diu: «Se sol·licita que es mantingui l’accés a la masia deixant pas a tot tipus de vehicles», document signat per un representant de l’Ajuntament, el pèrit de l’Administració i la propietat.

Asseguren que al mes d’octubre de 2014 van anar a parlar amb la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Valls i el dia següent un tècnic va anar a la zona. En aquell moment el camí estava tallat per una acció de millora del reg i se’ls hi va dir que fins que les obres no acabessin no podrien atendre la petició. Ja fa un parell de mesos que el reg està finalitzat i la situació continua igual. «Al final haurem de deixar de pagar i dir que el camí és privat», reivindica una altra veïna.

Fins fa poc encara es podia accedir al camí a través d’un pas que havien facilitat els treballadors de l’A-27. Les obres, però avancen ràpidament, i just al costat de la casa dels pares de la Montse ja s’aixeca una paret, on en un futur hi haurà una rotonda elevada. Ara ja únicament poden accedir a través dels Fontanals.

Comentarios
Multimedia Diari