Vi solidari per reconstruir el celler Rendé Masdéu

S’ha elaborat amb les aportacions de la Denominació d’Origen Conca i està previst que se’n distribueixin unes 10.000 ampolles

23 noviembre 2019 22:20 | Actualizado a 24 noviembre 2019 11:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El celler Rendé Masdéu va presentar ahir el Vi Solidari a l’Espluga de Francolí. S’ha elaborat amb les aportacions, principalment, dels cellers de la DO Conca de Barberà i està previst que distribueixin unes 10.000 ampolles.

Els diners recaptats amb aquesta iniciativa solidària es destinaran a la construcció de les noves instal·lacions Rendé Masdéu. Els aiguats d’ara fa un mes les van engolir. La propietària del celler, Mariona Rendé, va agrair el suport rebut del sector i va subratllar que és un vi «jove, fred i molt versàtil». A banda, durant aquest cap de setmana, la Riuada Solidària ha organitzat un reguitzell d’activitats en benefici dels afectats per la llevantada.

El vi s’ha elaborat amb diferents varietats de la comarca de la Conca de Barberà, com són el trepat i el cabernet. Es tracta d’un vi especiat amb fruita que, segons Rendé, que pot maridar molt bé tant amb un pa amb tomaca com amb carn a la brasa.

A supermercats i altres tendes

La família Rendé Masdéu vendrà aquestes ampolles als distribuïdors que treballen amb els supermercats i als especialitzats.

El president de la DO Conca, Bernat Andreu, va explicar que «dotze hores després del desastre, tot el sector vitivinícola ja ens preguntava de quina forma podien ajuda. I ha estat gràcies a la seva ajuda que s’ha fet aquest nou vi en un temps record per a nosaltres, només en quatre setmanes».

«Sempre dic que ni vivint cent anys tindríem temps per agrair tot el suport de la gent i del sector. És una cosa que no ens esperàvem», va expressar la propietària. Per això, va tornar a agrair l’ajuda rebuda per part dels proveïdors, que han proporcionat la matèria primera –ampolles, taps, etiquetes, cartró– per fer viable la recuperació del seu negoci. En la presentació, conduïda pel periodista Xavier Graset, també es va presentar l’etiqueta solidària que es podrà afegir a les ampolles dels elaboradors de vi de Catalunya que ho vulguin. D’aquesta manera, els cellers col·laboradors recaptaran un euro per cada ampolla.

En marxa la Riumuntada

Des d’aquest divendres s’ha donat el tret de sortida a la Riumuntada. Els organitzadors han programat una vintena d’actes a l’Espluga de Francolí durant tot el cap de setmana per pal·liar els danys causats pels aiguats. Ahir es van organitzar caminades per la llera del riu amb diversos experts, una subhasta solidària d’art, un espectacle infantil, un vermut popular a la Font Baixa, un espectacle de dansa i un concert de música clàssica.

La venda dels paraigües solidaris per a la performance d’avui a les dotze del migdia avança a molt bon ritme. Els qui ho vulguin, poden aconseguir-los a les carpes informatives de la plaça del Casal i la Font Baixa. Els participants estan convocats a les onze del matí a l’anomenada ‘zona zero’ a les instal·lacions de Drac Actiu.

Comentarios
Multimedia Diari