Victòria amarga d'Albert Batet (CiU) a Valls amb la pèrdua de quatre regidors

CiU segueix sent la força més votada, mentre que ERC se situa darrere seu. La sorpresa dela nit va ser l´entrada d´ICV al consistori

19 mayo 2017 22:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sisena victòria consecutiva de Convergència i Unió a Valls. Aquest cop, però, amarga amb la pèrdua de quatre regidors. El propi partit sabia que no tornaria a repetir els resultats dels passats comicis amb 4.807 vots. La victòria era previsible, la pèrdua de la majoria absoluta també, però el que no s’esperaven era una caiguda d’aquestes característiques: mil votants menys.

Abraçades emotives i de suport dirigides al cap de llista de CiU, Albert Batet, és el que es van poder veure a la seu del partit a partir de les deu de la nit, quan l’escrutini arribava al 100%. Entre els més joves, en canvi, llàgrimes de ràbia. En aquesta campanya s’havia apostat pel jovent amb ‘M’agrada Valls’ i aquests van ser els que es van veure més afectats.

Malgrat tot, Convergència i Unió ha aconseguit la victòria i Albert Batet seguirà sent l’alcalde de Valls per quatre anys més, tot sumant-se als 7 que ja fa que està al capdavant del consistori. «Ens hem de sentir orgullosos», exclamava ahir Batet davant les cares llargues dels seus companys de partit.

A la seu d’Esquerra Republicana, en canvi, s’hi va celebrar una gran festa. El partit ha aconseguit escalar esglaons, tot convertint-se en la segona força més votada. Des de 1999 ERC anava de cap a caiguda, fins a quedar-se amb un sol regidor en les municipals passades. Aquesta vegada, s’ho han treballat i han aconseguit que els vallencs i vallenques tornin a dipositar la seva confiança.

«Som la força que hem pujat més i ara el que toca és celebrar-ho», destacava ahir el cap de llista Jordi Cartanyà. Així mateix, va destacar: «el missatge que la ciutadania ha transmès és que hi havia la necessitat de trencar amb la majoria absoluta de CiU».

La gran sorpresa de la nit va ser l’entrada de Compromís-ICV al consistori. Ramon Font, el cap de llista, ha aconseguit fer front a la poca tradició vallenca de votar els verds. De fet, el partit mai havia aconseguit entrar a l’Ajuntament. L’únic precedent que hi havia era quan el 1995 ICV es va presentar amb la CUP, coalició que va aconseguir un regidor. Ahir Font destacava que el projecte s’havia posat en marxa tan sols dos mesos enrere i es mostrava incrèdul. «Hem tingut molt poc temps per fer arribar a la ciutadania el nostre programa i això era el que em feia més por. Ara, però, estem condemnats a créixer», afirmava.

Convergència i Unió li toca governar de nou, però aquesta vegada no compta amb la comoditat de la qual gaudia fins ara. L’esquerra ha pujat gràcies a ERC, Compromís-ICV i l’estabilitat de la CUP i PSC, que es mantenen amb tres regidors cada un. Compromís obre la mà als altres partits per sumar esforços contra la dreta, però de moment aquest escenari no es preveu ni per part de la CUP ni dels republicans. Mentrestant, el PP es manté amb Francesc Caballero al capdavant.

Comentarios
Multimedia Diari